Transport gratuit la comenzi de peste 700 lei pentru plata cu cardul sau OP!

Cum se foloseste o pompa de zugravit?

Cum se foloseste o pompa de zugravit?

Cuprins
Cum se foloseste o pompa de zugravit? 
Cum sa amorsez pompa de zugravit? 
Cum sa obtin o pulverizare uniforma? 
Cum sa curat pompa de zugravit?

Exista trei proceduri importante pe care trebuie sa le urmezi inainte de a folosi o pompa de zugravit. Daca alegi sa urmezi aceste etape, vei reusi sa aplici material corect, sa reduci riscul de a avea timpi morti pe santier si sa prelungesti durata de viata a pompei cu care lucrezi. 



Apropo, in cazul in care inca nu ai ales sa investesti intr-o pompa de zugravit, dar esti pe punctul de a face aceasta decizie importanta, vreau sa iti spun ca este esential si sa alegi corect pompa airless de care ai nevoie. 

Pentru a face o alegere corecta trebuie sa ai in vedere dimensiunea lucrarilor tale, tipul de material pe care vrei sa il aplici, dar si planurile tale de viitor. In plus, exista o serie de detalii pe care trebuie sa le consideri. Toate acestea te asteapta intr-un alt articol de blog.

Apasa aici si vezi cum sa alegi o pompa airless. 


Cum se foloseste o pompa de zugravit? 


Dupa ce asamblezi pompa, adica dupa ce ii atasezi furtunul (furtunurile), dupa ce atasezi si pistolul de pulverizare de furtun si atasezi si suportul de duza si duza pe pistol, trebuie sa urmezi toate aceste etape intr-o zi de lucru. 
 

  1. Sa amorsezi pompa 
  2. Sa te asiguri ca ai o pulverizare uniforma 
  3. Sa cureti pompa la finalul zilei de lucru 


Cum sa amorsez pompa de zugravit? 
 

Inainte de a-ti spune cum se amorseaza o pompa airless, vreau sa iti spun ce este in primul rand ce inseamna acest lucru. 

O pompa airless este un echipament de zugravit care functiuneaza cu ajutorul presiuniii formate de catre aceasta. Pentru a functiona optim, trebuie sa elimini tot aerul din sistemul de pulverizare al pompei. Acest proces se numeste amorsare. 

Acum ca am clarificat de ce este important sa amorsam pompa de zugravit, sa vedem cum se realizeaza acest procedeu:

  1. Baga furtunul pompei intr-o galeata cu material

  2. Apasa pe butonul de pornire/oprire al pompei si da-i drumul

  3. Regleaza butonul de amorsare pe pozitia deschis (consulta fisa tehnica a pompei)

  4. Trage material pana iese pe furtunul de amorsare 

  5. Regleaza butonul de amorsare pe pozitia inchis 


Simplu, rapid si esential. 
 

Cum sa obtin o pulverizare uniforma? 

 

Pentru a obtine o pulverizare uniforma trebuie sa fii atent la 3 factori principali: materialul pe care vrei sa il aplici, duza aleasa pentru a pulveriza materialul si modul in care setezi presiunea.

Materialul 

Dupa cum probabil stii deja, exista materiale mai vascoase (vopsea lavabila), dar si materiale mai putin vascoase (lacuri) pe care poti sa le aplici cu o pompa de zugravit. Drept urmare, in cazul in care ai de aplicat vopsea trebuie sa diluezi corect vopseaua. 



 

Consulta si fisa tehnica a materialului pentru a vedea care este proportia de apa pe care trebuie sa o adaugi in material astfel incat sa poata fi pulverizat fara nicio problema cu ajutorul unei pompe de zugravit. 

Duza 

Fiecare duza este recomandata pentru un anumit tip de material intrucat aceasta iti determina raza de pulverizare si debitul de material eliberat. De multe ori devine o provocare sa vezi ce duza sa folosesti in functie de vopsea, insa de multe ori raspunsul se afla in fisa tehnica a vopselei cu care lucrezi. 



 

Presiunea 

Am mentionat deja ca o pompa airless functioneaza practic ”fara aer”, iar materialul este impins catre pulverizare cu ajutorul presiunii. Recomandarea mea este sa setezi presiunea pe valoarea minima care iti asigura o pulverizare uniforma. Astfel reduci gradul de uzura al pompei. 

Cum setezi presiunea? 

Trebuie sa faci mai multe teste. Aplica material pe o suprafata pe care nu lucrezi pana obtii o raza de pulverizare lipsita de dungi laterale. 

Cum sa curat pompa de zugravit?

Insist sa cureti pompa airless la sfarsitul fiecarei zilei. In cazul in care alegi sa sari peste acest proces, materialul ramas in interiorul sistemului de pulverizare al pompei se va intari si poate sa cauzeze stricaciuni pieselor. 

Drept urmare, daca vrei sa prelungesti durata de viata a pompei, absoarbe apa si pulverizeaz-o pana elimini toate reziduurile de material din pompa. 

In plus, inainte de a o depozita, iti recomanda sa introduci in sistemul de pulverizare un lichid de intretinere. Astfel, te asiguri ca poti sa pui in functiune rapid pompa urmatoarea data cand ai nevoie sa aplici material. 


 

Pentru orice alte intrebari, noi iti stam la dispozitie. Contacteaza-ne.

  • Lasa-ne un mesaj pe Facebook, Instagram, TikTok, LinkedIn 

  • Urmareste videoclipurile noastre de pe YouTube si lasa-ne comentarii 

  • Scrie-ne un email pe contact@airless-consulting.ro 

  • Suna-ne la numarul de telefon 0724 071 111


P.S: Sculele si utilajele profesionale te ajuta sa fii un profesionist in domeniul tau. Vei realiza mai multe lucrari, vei avea mai mult profit si te vei bucura de mai mult timp liber.



 

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!