Transport gratuit la comenzi de peste 700 lei pentru plata cu cardul sau OP!

Cum sa aleg o pompa airless?

Cum sa aleg o pompa airless?

Cuprins
1)Cum sa aleg o pompa airless?
2)Ce material vrei sa pulverizezi?
3)Cati litri de material aplici in general?
4)Ce sursa de curent ai de obicei pe santier?
5)Pe ce fel de suprafata aplici material?
6)Cate pistoale de pulverizare vei folosi?
7)Ce tipuri de lucrari ai de obicei?
8)Care este lungimea corecta a furtunului?
9)Care este bugetul tau?

Cum sa aleg o pompa airless?


Indiferent daca adaugi o noua pompa de pulverizare in arsenalul tau, inlocuiesti echipamentul vechi sau cumperi pentru prima data o pompa profesionala, decizia pe care o iei in privinta echipamentului este cruciala pentru rezultatele tale. 

Alege pompa potrivita, iar profitul tau va creste. Alege echipamentul gresit si arunci bani pe fereastra.



Cum poti lua decizia corecta si sa alegi o pompa airless potrivita pentru genul de lucrari pe care il realizezi?
Adevarul este ca raspunsul nu consta doar in intelegerea cerintelor pe care le implica tipul de proiecte la care lucrezi. Trebuie sa iei in considerare si planurile tale de viitor. 

Exista 8 intrebari de baza la care trebuie sa raspunzi inainte sa iti iei o pompa airless care sa te ajute sa faci mai multi bani!


1.Ce materiale vrei sa pulverizezi?

  • Aplici doar materiale pe baza de apa?
  • Aplici materiale pe baza de ulei?
  • Folosesti materiale cu vascozitate mare?
  • Ce granulatie are materialul pe care vrei sa il pulverizezi?
  • Care este presiunea de care ai nevoie pentru a pulveriza materialul?
  • Cat de repede se intareste si se usuca materialul?
  • Cate straturi este nevoie sa aplici si in ce grosime?

Dupa cum poti vedea, acestea sunt intrebari esentiale pe care trebuie sa ti le adresezi, legate de tipul de material pe care vrei sa il pulverizezi. 

Raspunsurile te indruma catre pompa potrivita care sa poata aplica corect materialele cu care tu lucrezi de obicei. 

ATENTIE!

Nu uita ca atunci cand raspuzi la intrebarile de mai sus sa iei in considerare si materialele pe care vrei sa le aplici in viitor. Astfel, te pregatesti din timp pentru dezvoltarea afacerii tale. 

Cati litri de material aplici in general?


Alegerea corecta a pompei airless in functie de dimensiunea lucrarilor tale este cheia productivitatii. 

O greseala obisnuita este alegerea unei pompe care are o capacitate prea mica. In mod obisnuit, acest lucru se intampla pentru ca mesterii vor sa reduca bugetul alocat acestei investitii. 

Folosind o pompa de capacitate mica vei avea un randament mai scazut si cresti riscul de a avea timp mort pe santier in cazul in care ai un volum mai mare de lucru si vrei sa iei lucrari din ce in ce mai mari. 

In plus, de cele mai multe ori, o pompa de capacitate mai mare iti permite sa aplici mai multe tipuri de materiale. Ii poti atasa o duza mai mare care iti asigura o raza de pulverizare si un debit de material eliberat mai ridicat.

Fiecare pompa are o marime maxima de duza si o marime maxima de furtun care ii poate fi atasata. 
Cu cat o pompa are o capacitate mai ridicata de pulverizare, cu atat si duza si furtunul au marimi mai mari. Dupa cum am mentionat deja, duza te ajuta sa fii mai eficient si sa acoperi o suprafata mai mare, in timp ce furtunul iti ofera flexibilitate de miscare. 

Practic, daca ai un furtun destul de lung, chiar si de 15 metri, poti sa lasi pompa intr-o camera, in timp ce tu aplici material in alta camera. De fapt, e recomandat sa faci acest lucru pentru a nu murdari in exces pompa. 

In momentul pulverizarii mereu te vei confrunta cu vaporii de vopsea. Materialul este atomizat in timpul pulverizari in mici particule in cazul unei pompe de zugravit si va intampina forta aerului ceea ce determina formarea acestor vapori de material. 

Apasa aici sa vezi cum sa reduci vaporii de vopsea din aer. 

Insa chiar daca in momentul de fata faci lucrari de tipul case si apartamente, alege o pompa airless pe santier de o capacitate putin mai mare si iti vei creste afacerea cu mai multe oportunitati pe viitor.

 

Ce sursa de curent ai de obicei pe santier?


Utilizarea celei mai fiabile, mai convenabile si mai rentabile surse de curent te ajuta sa ai un flux de lucru continuu.

Din fericire, majoritatea solutiilor de echipament sunt disponibile in diferite "varietati", inclusiv pompe pe benzina, electrice sau care functioneaza cu ajutorul unui comprimat de aer. De fapt, unele pompe functioneaza atat pe baza de curent, cat si pe benzina - ai versatilitate maxima.

O pompa electrica functioneaza fara probleme, ele ofera, de asemenea, performante excelente cu materialele utilizate in mod obisnuit (vopsea, lacuri, baituri etc). Dezavantajul pompelor electrice va fi pe santierele unde nu ai o sursa de curent destul de puternica.

In acest caz, benzina ofera libertatea si versatilitatea suprema, fara cablu de alimentare.

 

Pe ce fel de suprafata aplici material?

 

Este important sa iei in considerare suprafetele pe care aplici material. Fie ca pulverizezi ghips-carton, suprafete exterioare sau beton, fiecare are nevoile sale atunci cand se aplica finisajul dorit.

Luand in considerare acest aspect, te va ajuta sa intelegi tipul de duza de care ai nevoie care sa se potriveasca cu pompa pe care ai ales-o. 

Un alt lucru pe care trebuie sa il iei in considerare este locul in care se afla suprafata pe care trebuie sa aplici material.

  • Este o zona inalta? Tavan?
  • Este o suprafata orizontala?
  • Este o suprafata verticala?
     

Peretii mari necesita duze extrem de late, cu o raza de pulverizare mare, dar dacă ai de vopsit mobilier, vei avea nevoie de o duză mult mai mică. In cazul in care ai de zugravit un tavan, s-ar putea sa ai nevoie si de o extensie ca sa lucrezi mai usor. 


 

Cate pistoale de pulverizare vei folosi?

Stiind cate pistoale de pulverizare ai dori sa atasezi la pompa este un alt factor cheie pentru alegerea echipamentului potrivit.
 
Unele pompe permit atasarea unui singur pistol de pulverizare, in timp ce altele se pot utiliza cu mai multe - pentru un randament si mai ridicat pe santier.

Este, de asemenea, important sa stii ce dimensiune de duza este necesara pentru fiecare pistol. Intelegerea acestor cerinte va incepe cu adevarat sa te aduca mai aproape de tipul de pompa de care ai nevoie. 

In mod obisnuit, majoritatea mesterilor lucreaza doar cu un singur pistol de pulverizare. 



Acest lucru este adevarat chiar si pentru pompele care pot pulveriza cu mai multe pistoale de pulverizare simultan, insa in circumstantele in care este fezabil sa folosesti mai multe pistoale de pulverizare, acest lucru poate creste semnificativ productivitatea fara a fi nevoie sa adaugi o alta pompa profesionala.

Ce tipuri de lucrari realizezi?

Fiecare loc de munca are propriile sale cerinte. Fie ca este vorba de constructii noi, renovari, lucrari comerciale, lucrari rezidentiale, fiecare lucrare are cerinte diferite. Acestea includ diferente in dimensiunea echipei, materialele utilizate, puterea disponibila, etc. 

Pe langa intelegerea cerintelor actuale ale lucrarilor tale, este inca o data important sa iei in considerare si lucrarile viitoare. 

De exemplu, poate in momentul de fata, esti un mester care se ocupa doar de zugravit, dar ai dori, de asemenea, sa ai si lucrari de finisaje decorative. Acest lucru te-ar putea indrepta catre o solutie total diferita de pulverizare, care poate satisface toate cerintele actuale si viitoare.


 

Care este lungimea corecta a furtunului?


Nivelul tau de productivitate pe santier scade atunci cand trebuie sa muti continuu pompa. Este important sa te asiguri ca ai un furtun care sa-ti asigure mobilitate ridicata.

Factorii care afecteaza lungimea furtunului includ materialele care se pulverizeaza, dimensiunea duzei si diametrul furtunului. In cele din urma, echipamentul trebuie selectat cu specificatii adecvate pentru presiune si debit care pot sustine furtunul necesar pentru a finaliza lucrarea.

 

Cat vrei sa cheltuiesti?
 

Costul de achizitie este intotdeauna un aspect important atunci cand selectezi o pompa cu care sa lucrezi, iar prea des este factorul principal care dicteaza aceasta alegere. 

Sa recunoastem, cumpararea unei pompe este o investitie importanta pentru afacerea ta. Vrei sa-ti maximizezi profitul, dar pentru a face acest lucru trebuie sa-ti maximizezi si productivitatea. 

De exemplu, ai putea sa intri intr-un magazin cu scule si utilaje profesionale si sa cumperi pur si simplu ceea ce este disponibil pe stoc, dar este aceasta decizia corecta? 

 

  • Ai fi putut alege o pompa mai buna, cu caracteristici concepute sa te ajute sa ai un flux continuu de lucru, cu mai putini timpi morti?

  • Ai fi putut alege o pompa care sa iti permita sa atasezi o duza mai mare sau care sa iti permita folosirea unui furtun mai lung care sa iti permita sa lucrezi mai rapid si mai inteligent? 

  • Pompa ofera durabilitatea si fiabilitatea de care ai nevoie?


Daca nu poti raspunde la toate aceste intrebari cu "da", atunci vei sacrifica productivitatea si profitul tau pe termen lung. Aceasta nu este o decizie buna.

Concluzia este ca intelegerea simpla a cerintelor pe care le impun lucrarile si planurile tale de viitor, te poate ajuta sa te asiguri ca alegi pompa potrivita.

Dupa cum ai vazut, exista multe intrebari la care trebuie sa raspunzi atunci cand selectezi echipamentul. Partea minunata este ca nu trebuie sa faci asta singur! Te poti baza pe Airless Consulting sa te ajute sa iei deciziile corecte. 

Pentru orice alte intrebari, noi iti stam la dispozitie. Contacteaza-ne.

  • Lasa-ne un mesaj pe Facebook, Instagram, TikTok, LinkedIn 

  • Urmareste videoclipurile noastre de pe YouTube si lasa-ne comentarii 

  • Scrie-ne un email pe contact@airless-consulting.ro 

  • Suna-ne la numarul de telefon 0724 071 111


P.S: Sculele si utilajele profesionale te ajuta sa fii un profesionist in domeniul tau. Vei realiza mai multe lucrari, vei avea mai mult profit si te vei bucura de mai mult timp liber.

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!