Transport GRATUIT la comenzi de peste 700 lei pentru plata cu cardul sau OP!

Preparare glet pentru trafalet

Preparare glet pentru trafalet

Cuprins:

1. Ce este gletul?
2. Cum il alegem corect si ce trebuie sa stim despre folosirea lui?
3. Cum pregatim in mod corect peretele pentru aplicarea lui?
4. Cum trebuie pregatit gletul pentru trafalet?
5. Cum se aplica acesta folosind trafaletul?
6. Ce greseli trebuie sa evitam?
7. Recomandarile noastre

Folosesti un trafalet si te-ai apucat de renovat? Afla cum se prepara gletul pentru trafalet.

Mesterii sunt oameni foarte priceputi cand vine vorba de constructii si finisaje. Unii realizeaza o casa intreaga de la A la Z si cunosc foarte bine fiecare proces de lucru. Atunci cand se zugraveste o casa, dupa ce se monteaza colturile, urmeaza etapa de gletuit. 

Pregatirea gletului poate fi o adevarata provocare atunci cand nu stii exact ce compozitie trebuie sa obtii si folosesti un glet la sac, cele mai folosite in momentul actual in tara noastra. 

Ce este gletul? 

Gletul este un material cu o vascozitate ridicata care are rolul de a uniformiza peretii unei incaperi si a reda un aspect neted. In mod normal, atunci cand gletuiesti o camera, se aplica 3 straturi de glet. Astfel, te asiguri ca obtii rezultatele dorite. 

Primul strat are rol de incarcare. Al doilea de finisare și al treilea este extrem de subtire pentru a reda o nota in plus de netezire. 

Cum il alegem corect si ce trebuie sa stim despre folosirea lui? 

Exista doua tipuri principale de glet: de incarcare si de finisare. 

Gletul de incarcare 

Se aplica un strat de glet de incarcare cu scopul de a obtine pereti drepti. Acesta remediaza neregularitatile peretilor si le ofera rezistenta.. Dupa ce il aplici, vei avea nevoie de o gletiera profesionala cu ajutorul careia sa nivelezi peretele. 


De obicei, gletul de incarcare este pe baza de ipsos fapt care ii confera o duritate ridicate. Ajuta la prevenirea aparitiei fisurilor pe perete, insa nu este recomandat pentru incaperile in care umezeala este mare. 

Exista si gleturi pe baza de ciment care ofera inca de la prima aplicare o netezire adecvata peretilor si necesita o slefuire mai fina. Gleturile cu var si ipsos impiedica aparitia mucegaiului si protejeaza peretii, iar gleturile premixate usureaza procesul de lucru. 

Gletul de finisare

Gletul de finisare se aplica peste gletul de incarcare odata ce acesta s-a uscat complet. Are o compozitie fina, pe baza de ciment alb, si faciliteaza aplicarea ulterioara a vopselei lavabile. 

Pentru uniformizare, poti folosi o gletiera din otel inoxidabil, cu o dimensiune potrivita, maner ergonomic care sa faciliteze prinderea si lamele flexibile cu capete rotunde care sa nu lase urme. 

ATENTIE

In Romania cel mai folosit glet este cel la sac. Este important sa stii ca fiecare sac de glet pe care il pregatesti trebuie sa aiba aceeasi consistenta pentru a te asigura ca obtii un perete fara denivelari, uniform si neted. 

In cazul in care esti un zugrav profesionist si aplici glet folosind o pompa de glet trebuie sa stii ca atunci cand doua cantitati de glet intra in contact pot determina aparitia unei reactii care sa intareasca gletul prematur. Acest lucru poate duce la infundarea pompei. 

Cum pregatim in mod corect peretele pentru aplicarea lui?

Gletul de incarcare se aplica direct pe tencuiala (inclusiv tencuiala o puteti aplica cu pompa de tencuit), insa peretii trebuie sa fie pregatiti corespunzator prin cativa pasi simpli. 

  1. Curata peretii in profunzime de orice impuritate
  2. Aplica amorsa 
  3. Aeriseste incaperea timp de 4-5 ore
  4. Aplica gletul 

Cum trebuie pregatit gletul pentru trafalet?

GLETUL LA SAC

Tine cont de 3 lucruri importante:

  • adauga cantitatea de apa necesara, din propria experienta, recomand in jur de 10 litri de apa la un sac de glet 
  • malaxeaza materialul corect si complet pentru a elimina riscul aparitiei ”cocoloaselor”
  • aplica gletul pe perete cat mai repede pentru ca viteza sa de uscare este foarte ridicata 

GLETUL PREMIXAT 

Reomogenizeaza gletul, amesteca-l bine pana obtii consistenta de care ai nevoie. 

Cum se aplica acesta folosind trafaletul?

In primul rand, asigura-te ca alegi un trafalet de calitate special pentru aplicarea gletului. Iti recomand un trafalet pentru glet de la L’Outil Parfait. 

Acesta prezinta un invelis de nylon care permite incarcare trafaletului cu pana la 1 kg de material si te ajuta sa lucrezi cu pana la 50% mai repede decat in mod normal. In plus, poti sa-i atasezi un prelungitor pentru a reduce gradul de efort si a aplica glet cu usurinta chiar si pe peretii inalti si tavan. 

Prin miscari verticale poti obtine finisarea pe care ti-o doresti. Poti aplica orice tip de glet folosind trafaletul profesional de la L’Outil Parfait. 

Folosind un trafalet vei putea lucra mai repede, acoperi o suprafata mai mare si reduci efortul. 

Apoi, dupa ce aplici gletul, acesta trebuie netezit cu o gletiera profesionala. Vezi de asemenea, ce kit de gletiere e potrivit pentru tine. 
 

Ce greseli trebuie sa evitam?

Asigura-te ca aplici un nou strat de glet pe pereti doar in momentul in care stratul anterior aplicat este complet uscat. 

Ai grija ca gletul sa nu se intareasca, odata pregatit, aplica-l. 

Gletul de incarcare trebuie sa aiba o grosime de maxim 10 mm, pe cand gletul de finisare trebuie sa aiba o grosime de maxim 2 mm. 

Dupa aplicare, netezeste gletul cu o gletiera, iar dupa uscare slefuieste-l pentru a elimina si cele mai mici imperfectiuni. Poti folosi un slefuitor circular de la Hyde care sa faciliteze acest proces. Vezi ce smirghel sa folosesti pentru glet.

Recomandarile noastre 

Iti recomand sa-ti maximizezi eforturile de lucru. Daca iti doresti sa evoluezi ca mester si sa gletuiesti de pana la de 10 ori mai repede, inlocuieste trafaletul cu o pompa de glet. 

Alege o pompa de glet GRACO modelul T-MAX. Aceasta este ideala pentru materialele cu o granulatie mai mare. Apasa aici si vezi cum sa amesteci gletul pentru a-l pulveriza cu o pompa de glet. 

Curata cuva dupa fiecare sac de glet pulverizat pentru a elimina orice risc de intarire prematura a gletulu. In plus, daca vrei sa ai o siguranta si mai ridicata ca obtii aceeasi vascozitate pentru fiecare sac de glet pe care il prepari, poti folosi un malaxor MIXPRO 70 de la Euromair


Malaxorul iti va aduce o serie de beneficii pe santier. Apasa aici si descopera mai multe informatii despre acesta. 

Noi suntem aici ca sa te ajutam!

Pentru orice alte intrebari, Airless Consulting iti sta la dispozitie. Nu ezita sa ne contactezi.

  • Lasa-ne un mesaj pe Facebook
  • Scrie-ne un comentariu mai jos
  • Suna-ne la numarul de telefon 0724 071 111

 

P.S: Pompele airless te ajuta sa fii un profesionist in domeniul tau. Vei realiza mai multe lucrari, vei avea mai mult profit si te vei bucura de mai mult timp liber.Afla mai multe despre povestea Airless Consulting apasand aici.

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!