Transport gratuit la comenzi de peste 700 lei pentru plata cu cardul sau OP!

Preparare glet pentru trafalet

Preparare glet pentru trafalet

Cuprins:

1. Ce este gletul?
2. Cum alegem gletul corect si ce trebuie sa stim despre folosirea lui?
3. Cum pregatim in mod corect peretele pentru aplicarea gletului?
4. Cum trebuie pregatit gletul pentru trafalet?
5. Cum se aplica gletul folosind trafaletul?
6. Ce greseli trebuie sa evitam cand aplicam glet?
7. Recomandarile noastre pentru aplicarea gletului

Folosesti un trafalet si te-ai apucat de renovat? Afla cum se prepara gletul pentru trafalet.

Mesterii sunt oameni foarte priceputi cand vine vorba de constructii si finisaje. Unii realizeaza o casa intreaga de la A la Z si cunosc foarte bine fiecare proces de lucru. Atunci cand se zugraveste o casa, dupa ce se monteaza colturile, urmeaza etapa de gletuit. 

Pregatirea gletului poate fi o adevarata provocare atunci cand nu stii exact ce compozitie trebuie sa obtii si folosesti un glet la sac, cele mai folosite in momentul actual in tara noastra. 

Ce este gletul? 

Gletul este un material cu o vascozitate ridicata care are rolul de a uniformiza peretii unei incaperi si a reda un aspect neted. In mod normal, atunci cand gletuiesti o camera, se aplica 3 straturi de glet. Astfel, te asiguri ca obtii rezultatele dorite. 

Primul strat are rol de incarcare. Al doilea de finisare și al treilea este extrem de subtire pentru a avea un grad de netezire perfecta

Trebuie sa ai in vedere faptul ca rolul gletului nu este de a indrepta peretii. Acest rol il are tencuiala. Rolul gletului este de a transforma suprafata poroasa a tencuielii intr-o suprafata neteda si fina. 
 

Cum alegem gletul corect si ce trebuie sa stim despre folosirea lui? 

Exista doua tipuri principale de glet: de incarcare si de finisare. 

Gletul de incarcare 

Se aplica un strat de glet de incarcare cu scopul de a obtine pereti drepti. Acesta remediaza neregularitatile peretilor si le ofera rezistenta.. Dupa ce il aplici, vei avea nevoie de o gletiera profesionala cu ajutorul careia sa nivelezi peretele. 



De obicei, gletul de incarcare este pe baza de ipsos fapt care ii confera o duritate ridicate. Ajuta la prevenirea aparitiei fisurilor pe perete, insa nu este recomandat pentru incaperile in care umezeala este mare. 

Gletul de finisare

Gletul de finisare se aplica peste gletul de incarcare odata ce acesta s-a uscat complet. Are o compozitie fina si faciliteaza aplicarea ulterioara a vopselei lavabile. 

Pentru uniformizare, poti folosi o gletiera sau spatula profesionala, cu o dimensiune potrivita, maner ergonomic care sa faciliteze prinderea si lamele flexibile cu capete rotunde care sa nu lase urme. 


Ce gletiera sa aleg ? 

Fiecare spatula este folosita pentru anumite materiale.

  • Spatula de la Super Prof este pentru partea de tencuieli si adezivi
  • Spatula de la Hawe este pentru partea de gleturi de incarcare 
  • Gletiera de la Parfaitliss este recomandata in special pentru gleturile de finisaj
  • Gletiera de la Ragni este recomandata pentru colturi

 

@airlessconsulting Tu ce spatule ai în trusa ta de scule?😎 #airlessconsulting #spatula #gletiera #spatulasuperprof #gletieraprofesionala #gletieraloutilparfait #gletieraparfaitliss #spatulahawe #glet #adeziv #gletuit ♬ sunet original - Airless Consulting

 

 

ATENTIE

In Romania cel mai folosit glet este cel la sac. Este important sa stii ca fiecare sac de glet pe care il pregatesti trebuie sa aiba aceeasi consistenta pentru a te asigura ca obtii un perete fara denivelari, uniform si neted. 

In cazul in care esti un mester profesionist si aplici glet folosind o pompa de glet trebuie sa stii ca atunci cand doua cantitati de glet intra in contact pot determina aparitia unei reactii care sa intareasca gletul prematur. Acest lucru poate duce la infundarea pompei. 

Ce inseamna asta mai exact? In momentul in care in cuva pompei tale ai glet, asigura-te inainte de a reumple cuva, ca tot materialul initial de glet este eliminat de pompa. Amestecarea gletului care deja a stat o perioada in cuva, impreuna cu un glet proaspat facut, poate sa cauzeze intarirea prematura a noului glet lucru care poate sa iti afecteze functionalitatea pompei.

Acest lucru este valabil si atunci cand gletuiesti cu trafaletul sau manual. Daca nu iti cureti galeata de glet dupa fiecare utilizare, materialul ramas pe peretii galetii intra in contact cu gletul nou, lucru care o sa iti intareasca prematur gletul.
 

Cum pregatim in mod corect peretele pentru aplicarea gletului?

Gletul de incarcare se aplica direct pe tencuiala, insa peretii trebuie sa fie pregatiti corespunzator prin cativa pasi simpli. 

  1. Curata peretii tencuiti foarte porosi folosind un razuitor
  2. Folosete o plasa de armare pentru a te asigura ca pe viitor nu vor aparea fisuri
  3. Gletuieste doar atunci cand tencuiala este perfect uscata pentru a preveni exfolierea gletului

Cum trebuie pregatit gletul pentru trafalet?


@airlessconsulting Tu cum prepari gletul? 👀 Și la fel de important - cum îl aplici?😎 Noi folosim o pompă de glet HP30 de la WAGNER. Își face treaba de #minune.👌🏻 #airlessconsulting #pompaairless #pompadeglet #pompaglet #pompawagner #wagner #pompadegletwagner #preparareglet #glet #cumsepreparagletul #gletuitmecanizat #gletuit ♬ Fbs - Official Sound Studio

GLETUL LA SAC

Tine cont de 3 lucruri importante:

  • adauga cantitatea de apa necesara, din propria experienta, recomand in jur de 10 litri de apa la un sac de glet, dar acest lucru poate sa difere de la un brand la altul
  • malaxeaza materialul corect si complet pentru a elimina riscul aparitiei ”cocoloaselor”
  • aplica gletul pe perete cat mai repede pentru ca pentru ca timpul de intarire in general nu este unul foarte indelungat 
     

GLETUL PREMIXAT (la galeata)

Reomogenizeaza gletul, amesteca-l bine pana obtii consistenta de care ai nevoie. 

Cum se aplica gletul folosind trafaletul?

In primul rand, asigura-te ca alegi un trafalet de calitate special pentru aplicarea gletului. Iti recomand un trafalet pentru glet de la L’Outil Parfait. 

Acesta este un trafalet profesional si prezinta un invelis de nylon care permite incarcare trafaletului cu pana la 1 kg de material si te ajuta sa lucrezi cu pana la 50% mai repede decat in mod normal. In plus, poti sa-i atasezi un prelungitor pentru a reduce gradul de efort si a aplica glet cu usurinta chiar si pe peretii inalti si tavan. 
 

@airlessconsulting

Un proiect bine realizat se face cu uneltele potrivite. Sunt curios, tu ce gletiere folosești? 🤔 Indiferent că preferi gletierele Anza, L’Outil Parfait, Ragni, Hawe - noi te asigurăm că toate sunt branduri de top! Nu de alta, dar le găsești pe Airless Consulting. 👌🏻 #AirlesConsulting #GletiereProfesionale #amza #ragni #parfaitliss

♬ sunet original  - Airless Consulting

 

 

Prin miscari verticale poti obtine finisarea pe care ti-o doresti. Poti aplica orice tip de glet folosind trafaletul profesional de la L’Outil Parfait. 

Folosind un trafalet vei putea lucra mai repede, acoperi o suprafata mai mare si reduci efortul. 

Apoi, dupa ce aplici gletul, acesta trebuie netezit cu o gletiera profesionala. Apasa aici si vezi ce kit de gletiere e potrivit pentru tine. 
 

Ce greseli trebuie sa evitam cand aplicam glet?

Asigura-te ca aplici un nou strat de glet pe pereti doar in momentul in care stratul anterior aplicat este complet uscat. 

Ai grija ca gletul sa nu se intareasca, odata pregatit, aplica-l. 

Gletul de incarcare trebuie sa aiba o grosime de maxim 5-10 mm, pe cand gletul de finisare trebuie sa aiba o grosime de maxim 2-3 mm.  

Dupa aplicare, netezeste gletul cu o gletiera, iar dupa uscare slefuieste-l pentru a elimina si cele mai mici imperfectiuni. Poti folosi un slefuitor circular de la Wall Top care sa faciliteze acest proces. Vezi ce smirghel sa folosesti pentru glet.

O alta solutie mai rapida de slefuire este sa folosesti un slefuitor de la Festool impreuna cu aspiratorul de la Festool. Cele 2 iti vor oferi o slefuire si o aspirare aproape perfecta. Practic, dupa ce slefuiesti peretii nu mai este nevoie sa ii desprafuiesti, ci poti sa treci la etapa de aplicare a amorsei. 

O alta situatie intalnita este cea a “gaurelelor” de pe pereti. Aceasta problema apare in momentul in care pulverizezi un perete intreg, iar gletul din anumite parti este mult prea repede absorbit. Recomandarea mea este sa dai 2 straturi de glet de finisaj ud pe ud, pentru a se forma un strat mai gros. Astfel, in momentul slefuirii nu va mai exista problema petelor de pe pereti, pete care arata de fapt, ca ai ajuns la primul strat. 
 

Recomandarile noastre pentru aplicarea gletului

Iti recomand sa-ti maximizezi eforturile de lucru. Daca iti doresti sa evoluezi ca mester si sa gletuiesti de pana la de 10 ori mai repede, inlocuieste trafaletul cu o pompa de glet. 

Alege o pompa de glet GRACO modelul T-MAX. Aceasta este ideala pentru materialele glet care se folosesc in Romania. Apasa aici si vezi cum sa amesteci gletul pentru a-l pulveriza cu o pompa de glet. 

Curata cuva dupa fiecare sac de glet pulverizat pentru a elimina orice risc de intarire prematura a gletulu. In plus, daca vrei sa ai o siguranta si mai ridicata ca obtii aceeasi vascozitate pentru fiecare sac de glet pe care il prepari, poti folosi un malaxor MIXPRO 70 de la Euromair


Malaxorul iti va aduce o serie de beneficii pe santier. Apasa aici si descopera mai multe informatii despre acesta.

 

@airlessconsulting Ești meșter priceput? Atunci ascultă asta: o pompă de glet profesională și prepararea meticuloasă sunt cheia pentru rezultate de top. 👌🏻 Dar nu te opri aici! Întreținerea și curățarea regulată a pompei sunt secretele care fac diferența. 😎 Tu ce sfaturi ai? #airlessconsulting  #pompadeglet #glet #pompaprofesionala #euromair ♬ sunet original  - Airless Consulting

 

 

Noi suntem aici ca sa te ajutam!

Pentru orice alte intrebari, Airless Consulting iti sta la dispozitie. Nu ezita sa ne contactezi.

  • Lasa-ne un mesaj pe Facebook
  • Scrie-ne un comentariu mai jos
  • Suna-ne la numarul de telefon 0724 071 111

 

P.S: Pompele airless te ajuta sa fii un profesionist in domeniul tau. Vei realiza mai multe lucrari, vei avea mai mult profit si te vei bucura de mai mult timp liber.Afla mai multe despre povestea Airless Consulting apasand aici.

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!