Transport gratuit la comenzi de peste 700 lei pentru plata cu cardul sau OP!

Ce smirghel sa folosesc pentru glet?

Ce smirghel sa folosesc pentru glet?

Cuprins 
Ce smirghel sa folosesc pentru glet?
Ce smirghel aleg in functie de slefuitorul pe care il folosesc?
Ce smirghel sa folosec pentru glet cu un slefuitor electric?
Cum se slefuieste gletul?


Rezultatele de calitate se obtin mai usor si mai rapid atunci cand folosesti masini, scule si echipamente profesionale. Cand vine vorba de netezirea si slefuirea peretilor am observat ca alegerea unui smirghel pentru glet poate fi o provocare. Probabil si tu te-ai intrebat ce smirghel pentru glet sa folosesti si ce granulatie ar trebui sa aiba smirghelul. De cele mai multe ori, mesterii profesionisti cu care vorbesc ma intreaba ce smirghel sa aleaga pentru glet. Un smirghel de finisare pentru glet se alege dupa cateva criterii bine stabilite pe care ti le voi prezenta in acest blog. 
 

Ce smirghel sa folosesc pentru glet?


Adevarul este ca si eu mi-am adresat aceasta intrebare. Asa ca am decis ca o metoda prin care pot sa ajung la o concluzie este sa testez. 
Am lucrat cu mai multe tipuri de abrazive si am reusit sa constat care sunt abrazivele de care ai nevoie pe santier, insa evident, trebuie sa iei in considerare si ce slefuitor folosesti. 

Inainte de toate, vreau sa stabilim si care este rolul unui smirghel. Astfel, vei putea sa faci o decizie corecta. 

Smirghelul este realizat dintr-un material abraziv (dur) si este folosit pentru a finisa peretii.  Surplusul de material este usor inlaturat, iar rezultatul ramane fin. Practic, dupa ce aplici glet si il netezesti, trebuie sa il slefuiesti pentru a te asigura ca ai pereti perfect drepti, fara denivelari. 

Fiecare smirghel are o anumita granulatie care indica duritatea materialului din care este realizat. 
Cu cat granulatia este mai mica, cu atat gradul de abraziune este mai ridicat. 
Mai simplu, granulatia indica cat de tare ”sapa” smirghelul in perete.

ATENTIE

Etapa de slefuire se poate realiza doar atunci cand gletul este complet uscat. Poti verifica slefuind doar o mica zona de pe perete. Daca smirghelul ramane alb atunci gletul nu este uscat suficient, iar continuarea slefuirii ar atrage doar rezultate negative. 

 

Ce smirghel aleg in functie de slefuitorul pe care il folosesc?


Exista atat slefuitoare manuale, cat si slefuitoare electrice. Sa le luam pe rand. 

1. Slefuitor Manual 

Adevarul este ca un slefuitor manual trebuie neaparat sa se afle in trusa ta de scule. Asadar, eu iti recomand 2 modele de slefuitoare care te ajuta sa realizezi aceasta operatiune.

Slefuitorul Circular 360 Wall Top

In cazul in care nu ai pe santier un slefuitor electic, acest model de slefuitor pentru glet manual poate fi o alegere potrivita. De ce recomand acest slefuitor? 

  • Ii poti atasa orice tip de prelungitor pentru a slefui usor si peretii inalti sau tavanele 
  • Este livrat cu 3 discuri abrazive de granulatie 80 si 3 discuri abrazive de granulatie 120 ceea ce te scapa de grija achizitionarii unui abraziv potrivit si te ajuta sa te apuci direct de lucru 
  • Ulterior, poti sa iti completezi discurile abrazive de care dispui intrucat slefuitorul permite atasarea oricarei panze cu un diametru de 225 de mm 
  • Este flexibil, durabil si usor de manevrat 


Slefuitorul Anza 

Acest slefuitor este ideal pentru orice suprafata pe care o ai de zugravit: pereti si colturi. Este realizat din aluminiu ceea ce ii confera o greutate optima care contribuie la obtinerea unui confort sporit in timpul utilizarii. Si acest model de slefuitor permite atasarea unui prelungitor, insa abrazivele trebuie achizitionate separat. Partea buna este ca sunt usor de atasat. Slefuitorul este prevazut cu scai care permite inlocuirea si securizarea rapida a smirghelului de glet. 





Indiferent de modelul de slefuitor care se potriveste mai bine cu lucrarile pe care le realizezi, ambele sunt unelte simple si destepte potrivite pentru a realiza retusurile pe care le implica o lucrare de gletuire de mici dimensiuni. 

Slefuitor Electric 

Am testat si o serie de tipuri de slefuitoare electrice de la branduri diferite, iar pentru mine niciun slefuitorul nu s-a ridicat la asteptarile pe care le-a setat slefuitorul Festool.
 
Aceasta masina de slefuit este un instrument care revolutioneaza etapa de slefuire din punctul meu de vedere.
Slefuitorul PLANEX LHS 2 are incorporata o lumina circulara LED care te ajuta sa observi orice imperfectiune care trebuie remediata. 
Manevrarea masinii de slefuit Festool nu va solicita bratele si spatele fiind sustinuta de greutatea proprie pe tavan si pereti. 

@airlessconsulting Merită să-ți achiziționezi un șlefuitor FESTOOL?😎 #airlessconsulting #slefuitor #slefuitorfestool #slefuitorcubrattelescopic #festool #sculefestool #mesterprofesionist #slefuitmecanizat #slefuitorcuaspirator ♬ sunet original - Airless Consulting

 

Lungimea acesteia este variabila existand posibilitatea sa atasezi pana la doua prelungitoare. In plus, aspiratorul din set beneficiaza de o aspiratie puternica si constanta care indeparteaza praful rezultat in urma slefuirii instant mentinand locul de munca curat. 

Exista o serie de probleme cu care te poti confrunta in cazul in care nu desprafuiesti bine peretele dupa slefuire. In primul rand, pot aparea mici ”buburuze” dupa ce vopsesti, iar acestea iti ofera un aspect inestetic si timpi in plus petrecuti pe santier pentru a remedia problema. 


@mester.david Gata treaba! Acum se poate întoarce la @Airless Consulting. Mulțumesc 🙏 #davidmester #clujnapoca #constructii #festool💚 ♬ оригинальный звук - music23

 

Intr-adevar modelul PLANEX LHS-2 este cel mai avansat model de slefuitor de la Festool, insa acestia iti pun la dispozitie inca doua modele. 




 

 

Ce smirghel sa folosesc pentru glet cu un slefuitor electric?


Discul smirghel Granat Festool are o durabilitate ridicata si asigura o aspirare pe intreaga suprafata datorita structurii reticulare. 




Exista o gama de marimi disponibile: P80 P120 P150 P180 P220 P240. In general, pentru glet, folosim granulatii de la 150 pana la 240.






Datorita materialului abraziv din care este fabricat discul de smirghel netezirea peretilor este realizata fara probleme chiar si in cazul prelucrarii materialelor care produc mult praf. Vei putea slefui cu usurinta si vei obtine rezultate optime, in timp ce menti mediul de lucru curat, netezesti orice suprafata fara probleme si are o durata de viata indelungata.

Abrazivele de la Festool se ataseaza usor pe slefuitor, au o durabilitate ridicata si sunt extrem de calitative. 



Poti atasa discul la orice masina de slefuit tip girafa, indiferent de brandul acesteia, cu diametrul de 225 cm.

Acum ca am facut o clasificare a slefuitoarele si abrazivelor, vreau sa iti spun si cateva informatii valoroase legate de metoda de lucru pe care o recomand sa o adopti atunci cand gletuiesti. 

Cum se slefuieste gletul?

Inainte de a-ti spune cum se slefuieste gletul, vreau sa mentionez ca e important si cum se aplica gletul. Pentru un randament ridicat, varianta mecanizata este cea pe care o recomandam. 

Cu o pompa de glet si un malaxor, prepararea gletului si aplicarea lui se realizeaza intr-un timp record. De ce le recomand impreuna? 
  • Malaxorul iti pregateste fiecare sac de glet cu aceeasi consistenta ceea ce iti reduce riscul ca gletul sa se intareasca prematur 
  • Malaxorul se plaseaza usor deasupra cuvei pompei de glet, iar materialul este trimis catre pulverizare ceea ce iti asigura un flux continuu de lucru
  • Pompa de glet iti asigura un debit eliberat pe minut care iti creste eficienta in comparatie cu aplicarea gletului cu un trafalet de glet sau cu gletiera in sine 



Totusi, daca esti un mester cu o echipa mica care face doar lucrari de dimensiuni reduse, poti alege si sa aplici gletul cu un trafalet profesional de glet. Acesta permite incarcarea rolei cu pana la 1 kilogram de material si atasarea unui prelungitor pentru un proces de lucru mai usor. 

Apropo, alegerea unei gletiere profesionale te ajuta sa obtii si un finisaj de calitate. Indiferent daca vorbim despre glet de incarcare sau glet de finisare, o gletiera profesionala e aliatul tau pe santier.

 



Acum, dupa ce ai aplicat si netezit gletul, dupa cum am mentionat deja, e timpul sa treci la slefuire doar dupa ce gletul este complet uscat. Asadar, pentru a slefui corect gletul si a te asigura ca ai un rezultat final lipsit de imperfectiuni, iti recomand sa folosesti o lampa LED ERGOLISS care sa iti asigure o vizibilitate ridicata. 



Ai si alte intrebari? Noi suntem aici ca sa te ajutam!

Pentru orice alte intrebari, Airless Consulting iti sta la dispozitie. Nu ezita sa ne contactezi.
  • Lasa-ne un mesaj pe Facebook
  • Scrie-ne un comentariu mai jos
  • Suna-ne la numarul de telefon 0724071111

P.S: Pompele airless te ajuta sa fii un profesionist în domeniul tau. Vei realiza mai multe lucrari, vei avea mai mult profit si te vei bucura de mai mult timp liber.
 

 

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!