Transport gratuit la comenzi de peste 700 lei pentru plata cu cardul sau OP!

De ce sa folosesti o pompa airless?

De ce sa folosesti o pompa airless?
 

Te afli in pozitia in care te gandesti serios sa faci o schimbare legata de modul in care lucrezi in fiecare zi la lucrarile tale? Stiu ca achizitionarea unei pompe airless este o mare investitie in viata oricarui mester profesionist, iar eu sunt aici pentru a-ti oferi toate infromatiile necesare despre mecanismul in care functioneaza aceste pompe airless, dar si despre beneficiile pe care le obtii in urma utilizarii acesteia. Practic, iti voi spune de ce sa folosesti o pompa airless si cum sa o folosesti. 

 

O intrebare care a aparut si in mintea mea atunci cand ma gandeam serios sa cumpar o pompa airless a fost:

”Oare merita investitia?”. 

 

Acum, dupa mai mult de 10 ani de cand am incercat pentru prima oara o pompa airless, pot sa spun cu mana pe inima ca:
 

DA, MERITA. 

 

Inainte sa-ti spun mai multe despre observatiile mele legate de utilizarea unei pompe airless pe santier, vreau sa iti explic care e mecanismul lor de functionare. 

 

Cum functioneaza o pompa airless?

 

O pompa airless (dupa cum ii spune si numele) functioneaza ”FARA AER”. Adica? Practic, pompa elimina tot aerul existent in circuitul de pompare prin ceea ce numim ”AMORSARE”. 

 

Apoi, produce PRESIUNE.  

 

Presiunea impinge spre pulverizare materialul introdus in circuitul de pompare si il atomizeaza  in particule foarte mici prin intermediul DUZEI. 

 

Duza prezinta un orificiu prin care este pulverizat materialul. Astfel, marimea duzei indica ce fel de material (gradul de vascozitate) poate fi pulverizat folosind duza respectiva. 

 

PRESIUNEA trebuie reglata. Recomandarea mea este sa setezi presiunea la cea mai mica valoare admisa care iti asigura o pulverizare uniforma. 

 

Fac aceasta recomandare pentru ca daca setezi presiunea la o valoare mai mare decat este necesara poti sa cresti gradul de uzura al pompei, deci cresti frecventa inlocuirii pieselor de schimb, iar asta inseamna COSTURI (care pot fi evitate). 

 

O pulverizare lipsita de dungi laterale iti indica faptul ca presiunea este setata corect. 

 

Afla CUM REGLEZI PRESIUNEA LA O POMPA AIRLESS.

 

 

Cum folosesti o pompa airless?

 

Utilizarea unei pompe airless poate parea o misiune dificila, mai ales daca esti incepator. Tocmai de aceea, vreau sa iti ofer cateva sfaturi care sa iti vina in ajutor. 

 

M-am aflat si eu in pozitia ta si concluziile la care am ajuns au fost obtinute prin experienta acumulata direct de pe santier. 

 

Cum poti sa aplici material in mod uniform ca un PROFESIONIST?

 
  1. Echipament de protectie 

 

In primul rand, inainte de a-ti da orice sfat legat de utilizarea pompei, vreau sa iti spun ca e foarte important sa ai un echipament de protectie profesionist. 

 

O salopeta refolosita 3M este varianta pe care eu o aleg pe santier:

  • Deschideri mari in extremitati pentru a putea fi imbracata usor chiar si atunci cand ai bocanci in picioare 

  • Buzunare laterale pentru depozitare si deschizaturi care iti permit sa ajungi rapid la buzunarele interioare de la pantaloni 

  • Material foarte rezistent 

 

In completare, recomand si masca de protectie 3M aprobata de Uniunea Europeana:

  • Realizata dintr-un material care faciliteaza respiratia 

  • Confortabila, asigura un grad ridicat de protectie impotriva inhalarii substantelor toxice datorita filtrelor cu care este prevazuta 

     

 
  1. Testeaza pulverizarea 

 

Sfatul meu este sa iti creezi un obicei din a testa daca ai reglat bine presiunea. Poti folosi un carton pe care sa aplici material pentru a te asigura ca totul este in regula. 


 

Poti chiar sa aplici si amorsa cu o pompa airless, insa ai grija sa nu setezi o presiune prea mare care sa determine scurgerea amorsei pe perete. In cazul in care ai scurgeri, acestea pot fi vizibile chiar si dupa ce aplici vopseaua lavabila. 

 

Redu orice risc si testeaza pulverizarea inainte sa te apuci de lucru. 

Afla cum sa reglezi presiunea corect.

 

 
  1. Tehnica de lucru 

 

Repetitia chiar e mama invataturii oricat de comuna ar parea aceasta idee, se aplica cu rigurozitate si in acest caz. Pe langa faptul ca odata cu experienta, vei putea aplica material tot mai usor, exista 4 reguli importante pe care trebuie sa le stii inca de la inceput:

 
  1. Aplica material de la o distanta de 25-30 de centimetri fata de perete/tavan 

  2. Mentine pistolul de pulverizare paralel cu suprafata pe care pulverizezi 

  3. Incepe sa misti pistolul de pulverizare inainte sa declansezi pulverizare pentru a nu aplica un strat mai gros intr-o portiune izolata de perete 

  4. Pentru un rezultat final de inalta calitate, asigura-te ca fiecare strat de material aplicat se suprapune usor cu cel deja pulverizat

 

De ce sa folosesti o pompa airless?

 

Principalul motiv pentru care am ales sa achizitionez o pompa airless a fost: RAPIDITATEA pe care o obtii pe santier.
 

  • SALVEZI TIMP datorita faptului ca o pompa airless iti permite sa aplici material de cel putin 10X mai rapid decat ai face-o folosind un trafalet. 
     

Apropo, acum chiar si procesul de pregatire a devenit mai rapid. Poti folosi pompa airless si in aceasta etapa pentru a aplica FOLIA LICHIDA. 

Folia lichida este potrivita pentru a proteja o multitudine de suprafete. Partea cea mai buna este ca, in general, poti utiliza pentru 100-110 m2 o galeata de 20 de kilograme, iar apoi o poti indeparta foarte rapid. 
 

 

Curatarea pompei nu dureaza mai mult decat ar fi durat in mod normal sa iti cureti sculele. Deci poti considera si acest proces un plus. 

 

  • SALVEZI MATERIAL pentru ca e nevoie de mai putine straturi de material pentru a obtine un perete perfect uniform si mai putina vopea decat daca ai folosi un trafalet 

 

Atentie! 

Acest factor depinde de calitatea vopselei pe care o folosesti. Folosirea unei pompe nu iti garanteaza 100% ca vei avea nevoie doar de un singur strat pentru a acoperi uniform o suprafata.

Indiferent de tipul de vopsea utilizat, gradul de acoperire obtinut cu o pompa airless este mai ridicat decat in cazul trafaletului.

 

  • SALVEZI BANI datorită modului eficient de a lucra, lucrarile fiind finalizate mult mai rapid

 

  • SALVEZI ENERGIE SI EFORT pentru ca pistolul de pulverizare poate fi usor manevrat si controlat. In plus, pompele airless pot fi usor transportate si mutate pe santier, iar absorbtia materialului direct din galeata sau cuva cu material reduc timpul si efortul pe care l-ai fi dedicat miscarii continue a galetii cu material pe santier 

 

 

Cum poti sa folosesti pompa airless la capacitate maxima?

Utilizand accesoriile potrivite pentru pompa ta airless poti sa iti cresti randamentul si mai mult: 

  • SET DE EXTENSII

Extensia te ajuta sa aplici material cu mai putin efort chiar si pe peretii inalti sau pe tavan. 

 
  • DUZA REVERSIBILA

Principalul avantaj al unei duze reversibile este posibilitate de a-i curata rapid orificiul. Intorci duza si pulverizezi pentru a desfunda pompa. Exista mai multe tipuri de duze, fiecare fiind recomandata in functie de vascozitatea materialului pe care il aplici si de rezultatul final pe care vrei sa il obtii.


Afla cum sa alegi duza potrivita.

 

  • FURTUN MAI LUNG

Fiecare pompa airless permite atasarea unui furtun de o lungime maxima. De multe ori, acest lucru inseamna ca poti sa conectezi doua furtunuri pentru a-ti ridica nivelul de flexibilitate pe care il ai pe santier. 




Cine poate folosi o pompa airless?

 
 

O pompa airless este o alegere potrivita pentru orice mester profesionist care aplica FRECEVNT diverse tipuri de materiale. O pompa de vopsit poate fi utilizata pentru a pulveriza:

  • Vopsea lavabila 

  • Solutii de ignifugat

  • Amorsa

  • Lacuri 

  • Baituri


Pompele pe membrana sunt ideale pentru cei care au de aplicat materiale cu o vascozitate redusa. 

Pompele pe piston sunt recomandate celor care aplica o paleta mai mare de materiale, iar pompele pe snec sunt clar potrivite pentru cei care aplica si materiale mai vascoase cum ar fi gletul. 

Alege pompa airless potrivitia pentru tine in functie de tipul de material pe care il aplici cel mai DES si in functie de dimensiunea lucrarilor tale. 

 

Noi suntem aici ca sa te ajutam!

Pentru orice alte intrebari, Airless Consulting iti sta la dispozitie. Nu ezita sa ne contactezi.

  • Lasa-ne un mesaj pe Facebook
  • Scrie-ne un comentariu mai jos
  • Suna-ne la numarul de telefon 0724 071 111

 

P.S: Pompele airless te ajuta sa fii un profesionist in domeniul tau. Vei realiza mai multe lucrari, vei avea mai mult profit si te vei bucura de mai mult timp liber.

Afla mai multe despre povestea Airless Consulting. 

 

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!