Transport National GRATUIT la comenzi de peste 700 lei pentru plata cu cardul sau prin transfer bancar - Plătește în RATE - CONSULTANȚĂ Non-Stop

Cum aleg duza potrivita pentru pompa airless?

Cum aleg duza potrivita pentru pompa airless?

Cuprins:

1. Ce rol are duza pompei airless?
2. Cate tipuri de duze exista?
3. Cum ne dam seama ca duza este uzata?
4. Cum aleg duza potrivita?

Presiunea inalta cu ajutorul careia vopseaua este impinsa catre pistolul de pulverizare trece printr-o componenta a pompei airless numita duza. Astazi, iti povestesc mai multe despre aceasta si cel mai important, cum aleg duza potrivita.
 

Ce rol are duza pompei airless?

 

Marimea duzei pe care o folosesti este cea care determina debitul de vopsea eliberat si raza de pulverizare. Asadar, duza:

  1. Controleaza cantitatea de vopsea eliberata.
  2. Determina raza de pulverizare.

Cate tipuri de duze exista?

 

Exista mai multe tipuri de duze pe piata, insa principalele sunt:

Duze Reversibile - acest tip de duza sunt usor de curatat intrucat vopseaua acumulata in duza poate fi eliberata in momentul pulverizarii prin duza in pozitia reversibila; in momentul pulverizarii, duza are sageata indreptata inspre inainte. Daca dorim sa o curatam tot ce trebuie sa facem e sa o rotim cu sageata indreptata spre noi, iar la o simpla apasare a declansatorului se desfunda duza.

Fine Finish - duzele Fine Finish sunt folosite pentru a pulveriza un strat de vopsea subtire, adesea folosind presiuni mai scazute, fiind specifice pentru suprafete mai mici de acoperit precum cele a mobilierului sau ale lucrarilor de zugravit mai pretentioase.

Wide RAC - acest tip de duza este ideal pentru cei care au parte de lucrari mari, cu o suprafata considerabila de acoperit.

Heavy Duty - duzele Heavy Duty sunt folosite pentru a pulveriza materialele cu o vascozitate mai ridicata.

Duzele Graco au diferite culori in functie de rezultatul pe care il creeaza:

 

Duzele Wagner se diferentiaza de asemenea, prin culori:

 

Duzele Graco sunt fabricate dintr-un material foarte rezistent la abraziune ceea ce le transforma in produse de inalta calitate cu o durata de viata mai lunga.

Toate duzele se vor uza in timp, insa este important sa le curatam adecvat si odata ce observam modificari in calitatea modului de pulverizare a materialului pe suprafata de acoperit, sa le inlocuim.
 

Cum ne dam seama ca duza este uzata?

 

Raza de pulverizare este afectata, fapt care este vizibil in momentul in care aplici material. Astfel, acoperi mai putina suprafata la o simpla pulverizare decat in mod obisnuit - raza de pulverizare se micsoreaza.

Atentie!

Daca folosesti materiale abrazive la o presiunea prea mare, determini uzarea mai rapida a duzei, pulverizezi mai multa vopsea decat este nevoie, deci reduci si profitul tau.

Practic, duza se uzeaza din 3 motive si tocmai de aceea nimeni nu iti poate spune durata de viata a unei duze deoarece acest lucru difera de la un utilizator la altul:

  1. Presiune ridicata
  2. Abraziunea materialelor
  3. Depozitarea necorespunzatoare – pentru a depozita duzele corespunzator iti recomand Clepsidra Tip Clean

Cum aleg duza potrivita?

 

Fiecare duza are inscriptionat un numar format din 3 cifre. Iata ce inseamna fiecare:

Prima Cifra - indica unghiul de pulverizare potrivit care se calculeaza inmultind prima cifra cu 10. Daca prima cifra e 5, inmultim cu 10, iar aceasta ne indica o raza de 50 de grade. Latimea razei de pulverizare in centimetri se calculeaza inmultind prima cifra cu 5, respectiv 5x5= 25 cm.

Ultimele Doua Cifre - indica latimea orificiului prin care vopseaua este pulverizata, masurata in inch ( 1 inch = 2,54 centimetri).


De exemplu, sa presupunem ca pe duza ta este inscriptionat numarul 217.

Prima cifra 2, adica 2 x 10 → indica un unghi de 20 de grade necesar pentru a pulveriza vopseaua corespunzator;

Sau, daca dorim sa aflam marimea in centimetri, inmultim 2 -> 2 x 5 → raza de pulverizare este de 10 centimetri;

Urmatoarele 2 cifre, respectiv 17, reprezinta debitul, care in acest caz este de 1.17 l/min.

Toate pompele au o anumita capacitate maxima, astfel incat si marimea duzelor trebuie aleasa in functie de capacitatea pompei pe care o detii.

Spre exemplu, daca luam modelul Graco GX21, care are o capacitate maxima de 1,8 litri pe minut, putem sa ne dam seama ca duza maxima posibila va fi cea care va avea ultimele doua cifre 21. Acest lucru inseamna ca duza poate elibera o cantitate de 1.77 litri pe minut.

Daca duza aleasa este mai mare decat cea indicata la specificatiile producatorului atunci pompa nu va produce suficienta presiune pentru a avea o pulverizare uniforma.

 Noi suntem aici ca sa te ajutam!

Pentru orice alte intrebari, Airless Consulting iti sta la dispozitie. Nu ezita sa ne contactezi.

  • Lasa-ne un mesaj pe Facebook
  • Scrie-ne un comentariu mai jos
  • Suna-ne la numarul de telefon 0724 071 111

 

P.S: Pompele airless te ajuta sa fii un profesionist in domeniul tau. Vei realiza mai multe lucrari, vei avea mai mult profit si te vei bucura de mai mult timp liber. Afla mai multe despre povestea Airless Consulting. 

Vezi duze

 

Suport clienti 10:00 - 18:00

0724071111 contact@airless-consulting.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!