Transport gratuit la comenzi de peste 700 lei pentru plata cu cardul sau OP!

Care este diferenta dintre un mester profesionist si un mester amator?

Care este diferenta dintre un mester profesionist si un mester amator?

Care este diferenta intre un mester profesionist si un mester amator? 


Exista mai multe diferente intre un mester profesionist si un mester amator, iar acestea pot varia in functie de domeniul in care acestia lucreaza. Totusi, am identificat o serie de diferente care merita mentionate. 

 

Top 5 diferente intre un mester profesionist si un mester amator


1. Calitatea muncii 

Un mester profesionist este obisnuit sa efectueze munca la un nivel superior de calitate si cu mai putine erori decat un mester amator. El poate sa indeplineasca standardele de calitate si sa respecte normele in vigoare. 

Cum? Un mester profesionist este mereu atent chiar si la cele mai mici detalii. De exemplu, un mester care gletuieste se va asigura ca peretele este lipsit de orice imperfectiune dupa etapa de slefuire. 

2. Experienta si abilitatile 

Mesterii profesionisti au o experienta si abilitati deosebite in domeniul in care activeaza. De foarte multe ori se intampla ca experienta sa isi spuna cuvantul.

Astfel, dupa ani de munca este normal sa ai o tehnica de lucru si o metoda care stii sigur ca iti aduce rezultate bune. Pe langa rezultate, cu timpul dezvolti si abilitatea de a lucra mai repede si de a-ti creste randamentul pe santier. 

Un mester amator probabil ca ar realiza o operatiune de zugravit, de exemplu, intr-un timp dublu fata de un mester profesionsit. Ceea ce ma duce la urmatorul diferentiator. 

3. Echipamente si unelte

Mesterii profesionisti lucreaza cu scule si utilaje profesionale care sa ii ajute sa isi finalizeze mult mai repede si mai usor proiectul. Astfel, ei aleg sa investeasca in ultimele tehnologii aparute pe piata care sa le faca viata mai frumoasa pe santier. 

De exemplu, tot mai multi mesteri profesionisti si din Romania aleg sa lucreze cu o pompa airless. O pompa airless te ajuta sa lucrezi de cel putin 10 ori mai repede. Asa ca, isi merita toti banii. 



Mesterii amatori aleg varianta de buget, o varianta care nu este neaparat in favoarea lor. Un alt exemplu ar fi alegerea unor scule Festool. Intr-adevar acestea au un pret mai ridicat, insa calitatea rezultatului final este si ea ridicata. 

4. Certificari si licente 

Mesterii profesionisti de obicei au certificari si licente valide care atesta calificarea si experienta lor. Mesterii amatori pot sa nu aiba aceste certificari sau licente. In plus, mesterii profesionisti au o firma si nu aleg sa lucreze niciodata la negru. 

Apasa aici si vezi daca merita sau nu sa lucrezi la negru. 

5. Pretul

In general, mesterii profesionisti au preturi mai ridicate decat mesterii amatori. Acest lucru se datoreaza costurilor ridicate asociate cu echipamente si unelte de calitate superioara, a costurilor asociate cu certificarile si licentele si a costurilor asociate cu experienta si abilitatile lor inalt calificate.

 

Cum aleg mesterul potrivit? 


In primul rand, sfatul meu este sa lucrezi numai cu mesteri autorizati. Acesta este primul factor care atesta calitatea omului cu care alegi sa iti duci mai departe proiectele. Apoi, fii atent la modul de calcul al pretului si la transparenta colaborarii. 

Este important sa avem in vedere aceste aspecte cand alegem sa lucram cu un mester si sa ne asiguram ca acesta este un profesionist in domeniul in care dorim sa lucram cu el.

Daca ai nevoie de mai multe informatii din partea mea, contacteaza-ma

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!