Transport gratuit la comenzi de peste 700 lei pentru plata cu cardul sau OP!

Top 5 unelte pentru un zugrav profesionist

Top 5 unelte pentru un zugrav profesionist

Atunci cand esti zugrav profesionist trebuie sa stii ca ustensilele de zugravit pe care le folosesti contribuie la calitatea lucrarilor pe care le realizezi. Eu tintesc mereu spre perfectiune si imi doresc ca fiecare lucrare sa se ridice peste asteptarile clientului. Ti-am pregatit top 5 unelte pentru un zugrav profesionist care nu lipsesc niciodata de la mine cand sunt pe santier. 

Top 5 unelte de zugravit

 

1.Pompa airless

Pentru mine, pompa airless e sfanta. Cu ajutorul ei reduc timpul de lucru cu pana la de 10 ori, iar rezultatele sunt impecabile. Trebuie sa alegi o pompa airless potrivita pentru tipul de lucrari pe care le ai, in functie de dimensiunea lor, de materialul pe care vrei sa-l pulverizezi (gleturi, lacuri, vopsele, solutii de ignifugat) si de suprafata pe care vrei sa o acoperi intr-o singura zi. 
 

De ce sa alegi o pompa airless profesionala?

O pompa airless profesionala, care este intr-adevar mai scumpa, poate dura o viata. In cazul in care componentele acesteia se strica, pompa poate fi dusa in service si reparata, iar piesele pot fi inlocuite cu altele noi. Este construita din materiale rezistente, din furtunuri flexibile care sa permita zugravirea eficienta si calitativa, in mod repetat.

Cel mai probabil pompele la un pret mult mai ieftin isi vor pierde din calitatile de functionare dupa 600 de litri de vopsea, iar in medie zugravirea interioara si exterioara a unei case presupune consumarea a in jur de 150-200 de litri de vopsea.
 

Cate tipuri de pompe airless exista?

Exista 3 tipuri de pompe airless: pe membrana, pe piston sau pe snec. 

Pompele pe membrana sunt pompe cu o durata de viata ridicata si foarte eficiente cand vine vorba de materiale cu o vascozitate mica spre medie, insa nu vei putea pulveriza gleturi sau alte materiale cu o vascozitate ridicata. 

Pompele pe piston au o constructie un pic mai complexa si sunt extrem de eficiente pentru foarte multe tipuri de materiale, inclusiv pentru gleturi, hidroizolatii sau materiale bituminoase.

Pompele cu snec sunt pompe de capacitate mare si sunt potrivite pentru materiale vascoase precum gleturi, adezivi si tencuieli decorative. Acestea sunt utilizate in general pentru lucrari mari.

Descopera exemple pentru fiecare tip de pompa de zugravit fara aer in acest articol:  Pompa airless – cu membrana, piston sau snec?

ATENTIE!

Curatarea si intretinerea corespunzatoare a pompei airless este obligatorie daca vrei sa te bucuri de ea pe termen lung, sa salvezi timp si bani pierduti la service. Iata care sunt pasii pe care trebuie sa-i urmezi:

  1. Inlatura materialul care a ramas in galeria de admisie
  2. Inlatura duza si suportul acesteia, seteaza pompa pentru a aspira apa si astfel, reziduurile de material din pompa si furtun vor fi eliminate
  3. Curatati pulverizatorul cu apa.
  4. Curata filtrul de admisie tot cu apa, dezasambleaza-l si periaza-l.
  5. Curata suportul de duza si duza.
  6. Afla aici cum trebuie sa intretii fiecare tip de pompa airless.

Afla aici cum trebuie sa intretii fiecare tip de pompa airless.
 

2.Slefuitorul circular Hyde

Folosesc acest slefuitor pentru ca imi ofera o raza mai mare de acoperire decat un smirghel si nici nu risc sa fac o ”sapatura” prea mare in perete folosind o masina de slefuit. Il consider unealta ideala pentru a ma ocupa rapid de retusuri si a ma asigura ca peretele este uniform. Discurile pe care eu le aleg sunt de la Velcro, dar orice disc este potrivit. Pe scurt am 3 motive principale pentru care nu uit slefuitorul circular de la Hyde niciodata acasa:

1. Ma ajuta sa slefuiesc o suprafata mai mare, fara riscuri 

2. Efortul depus este mai scazut, iar timpul de lucru dedicat operatiunii de slefuit este mai scurt

3. Manerul are o articulatie care iti ofera flexibilitate in timpul folosirii



Vezi produsul folosit pe santier

3.Spatula Hawe & Gletierele L’Outil Parfait

Finisarea unei lucrari la standarde inalte tine de indemanare, experienta si pricepere, dar cu ajutorul unei spatule potrivite iti poti face treaba mult mai usor si sa obtii pereti drepti, cu un aspect impecabil, neted si fin.

Aleg spatula Hawe de 80 cm. pentru a putea acoperi o suprafata cat mai mare dintr-o singura miscare. Manerul ei ergonomic este confortabil de prins si asigura o aderenta optima, iar lamelele din otel inoxidabil impiedica aparitia ruginei si sunt rezistente in timp.

Spatula Hawe folosita pe santier

Gletierele profesioniste sunt unelte de zugravit care iti scurteaza timpul de lucru cu glet si favorizeaza utilizarea lor cu usurinta datorita manerului ergonomic care este construit pentru a facilita manevrarea uneltei de zugravit. Totodata lamele din inox din kituri permit o finisare de inalta calitate la fiecare lucrare.

Afla aici care e diferenta dintre un kit de gletiere Decoliss si unul Parfaitliss.

4.Scut protector din aluminiu 

Atunci cand folosesti o pompa airless, mici particule de vopsea pot evada din aria ta de acoperire. Din cauza asta folosesc un scut protector din aluminiu, care ma asigura ca vopseaua nu va ajunge pe suprafetele pe care nu imi doresc. 

Pozitioneaza scutul fix in zona pe care vrei sa o protejezi si unde pulverizezi vopsea. In timpul pulverizarii, muta scutul de-a lungul suprafetei. Incearca sa-i pastrezi inclinatia initiala. Manerul scutului este flexibil ceea ce iti permite sa-i ajustezi pozitia in functie de nevoile tale. 

Scutul protector din aluminiu de pe Airless Consulting are lungimea de 90 cm. si latimea de 23 cm., fiind un scut mare care te asigura ca vopseaua nu va ajunge in locurile nedorite.Totodata, acesta este rigid si foarte stabil. Alege o unealta pentru zugravit profesionista. O gasesti aici. 

Afla 5 motive pentru care merita sa folosesti un scut protector din aluminiu aici. 

Apropo, poti sa ti-l confectionezi chiar tu. Uite cum a reusit unul dintre clientii Airless Consulting.  Vezi videoclipul aici. 

5.Trafaletul Anza de 45 cm.

Trafaletul Anza de 45 de cm. este trafaletul de care ai nevoie. Acest trafalet este potrivit pentru a acoperi suprafete mari, pentru vopsirea interioara a peretilor si tavanelor, recomandat in special pentru texturi minime pe suprafete netede. Poate fi folosit pentru toate tipurile de vopsele lavabile de interior.

Alege mereu unelte de zugravit de calitate care sunt rezistente in timp si te ajuta sa realizezi fiecare lucrare ”ca la carte”. Scrie in comentarii care sunt din punctul tau de vedere produsele care intra in top 5 unelte pentru un zugrav profesionist.

Noi suntem aici ca sa te ajutam!

Pentru orice alte intrebari, Airless Consulting iti sta la dispozitie. Nu ezita sa ne contactezi.

  • Lasa-ne un mesaj pe Facebook
  • Scrie-ne un comentariu mai jos
  • Suna-ne la numarul de telefon 0724 071 111
P.S: Pompele airless te ajuta sa fii un profesionist in domeniul tau. Vei realiza mai multe lucrari, vei avea mai mult profit si te vei bucura de mai mult timp liber.

Afla mai multe despre povestea Airless Consulting apasand aici.

Vezi promotii si oferte

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!