Transport gratuit la comenzi de peste 700 lei pentru plata cu cardul sau OP!

Pompa pe membrana vs. Pompa pe piston

Pompa pe membrana vs. Pompa pe piston

Cuprins:

1. Pompa pe membrana
2. Pompa pe piston

Exista numeroase caracteristici prin care se deosebesc pompele airless: prin capacitatea de pulverizare, tipul de material pe care il poate pulveriza, dimensiune si lista poate continua. Mecanismul de functionare este un alt diferentiator important. Subiectul de astazi: pompa pe membrana vs. pompa pe piston

Atat membrana, cat si pistonul din interiorul unei pompe airless sunt responsabile cu crearea presiunii necesare pentru a pulveriza materialul pe suprafata dorita. Sa vedem care e diferenta dintre ele.
 

Pompa pe membrana vs Pompa pe piston 


Pompa pe membrana 

Membrana din interiroul unei pompe airless creste presiunea prin miscarile rapide pe care le desfasoara. Aceasta este fabricata dintr-un plastic puternic care sa reziste in timp.

Supapa de intrare si supapa de iesire joaca si ele un rol important in mentinerea unui flux uniform de material, presiunea fiind controlata cu ajutorul acestora. 

Pentru a putea realiza miscarile necesare producerii de presiune, membrana este alimentata de un motor electric. 

Pentru a regla presiunea, pompa pe membrana prezinta o supapa de reglare a acesteia. Inafara de aceasta, nu exista al mecanism de control al presiunii. 

Rotorul responsabil de controlul presiunii din constructia sistemului de pompare va functiona continuu, pana cand pompa este oprita. 

Constructia propriu zisa a unei pompe pe membrana este relativ simpla fata de cea a unei pompe pe piston. 

Pro

Din cauza functionarii in permanenta a rotorului, gradul de uzura al membranei este ridicat, insa datorita constriuctiei simple, fara prea multe piese de inclocuit si reparat, s-ar putea sa preferi o astfel de pompa. 

In plus, este o pompa potrivita pentru a pulveriza materiale mai putin vascoase, cum ar fi vopselele si lacurile. 

De cele mai multe ori, o pompa pe membrana este prevazuta cu o palnie in care poti introduce materialul pe care vrei sa il pulverizezi. Forma acesteia permite introducerea cantitatilor reduse de material pentru a putea utiliza pompa. 

Iata un exemplu:


Contra

O pompa pe membrana nu este potrivita pentru pulverizarea materialelor mai vascoase cum ar fi materialele bituminoase sau solutiile de ignifugat. 

Gradul de uzura este ridicat.

Nu poti introduce cantitati foarte mari de material dintr-o singura data, ci vei fi nevoit sa adaugi pe parcursul lucrarii destul de des material pentru pulverizare in pompa. 
 

Pompa pe piston 

O pompa pe piston are un afisaj electronic care ne indica date importante in timpul pulverizarii precum

In acest caz, miscarile alimentate tot cu un motor electric ale pistonului vor duce la crearea presiunii de care ai nevoie. Debitul de vopsea pe care il pulverizezi este controlat tot cu ajutorul supapelor de reglare.

Diferenta majora dintre aceste doua tipuri de pompe airless este reprezentata de faptul ca o pompa de piston recunoaste cand presiunea prestabilita a fost atinsa determinand oprirea motorului electric. 

Pro

O pompa pe piston este fabricata astfel incat sa poata pulveriza o serie de materiale, atat vascaose, cat si mai putin vascoase. 

Gradul de uzura al pistonul este scazut, mai ales daca folosesti un ulei pentru piston care sa faciliteze realizarea miscarilor necesare pentru a produce presiune. 

Prezinta o supapa de absorbtie care poate fi introdusa direct in recipientul cu material si care extrage fara ajutorul tau materialul necesar pulverizarii. 

Contra

Structura unei astfel de pompe este mult mai complicata. Prezinta mai multe componente precum placa electrica, afisajul electronic sau senzorul de presiune. Toate acestea pot suferi defectiuni, iar inlocuirea lor implica costuri suplimentare. 

Nu vei putea utiliza pompa pentru a pulveriza cantitati foarte mici de material. 

Iata un exemplu:


 

Alegerea potrivita se face in functie de dimensiunea lucrarilor tale si de tipul de materiale pe care vrei sa le poti pulveriza. 
 

Noi suntem aici ca sa te ajutam!

Pentru orice alte intrebari, Airless Consulting iti sta la dispozitie. Nu ezita sa ne contactezi.

  • Lasa-ne un mesaj pe Facebook
  • Scrie-ne un comentariu mai jos
  • Suna-ne la numarul de telefon 0724 071 111

 

Pompele airless te ajuta sa fii un profesionist in domeniul tau. Vei realiza mai multe lucrari, vei avea mai mult profit si te vei bucura de mai mult timp liber. Afla mai multe despre povestea Airless Consulting apasand aici.

P.S.: Daca te gandesti sa achizitionezi o pompa airless, accesorii pompa airless sau alte unelte si accesorii de zugravit, dar nu vrei sa achiti toti banii din prima, poti cumpara in rate prin intermediul TBI Pay, simplu si usor, chiar din confortul casei tale. 

 

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!