Transport gratuit la comenzi de peste 700 lei pentru plata cu cardul sau OP!

Importanta garantiilor la achizitia de produse scumpe - experienta unui client

Importanta garantiilor la achizitia de produse scumpe - experienta unui client

Cuprins


Vreau sa va povestesc despre o situatie reala care subliniaza importanta garantiilor atunci cand achizitionati echipamente scumpe.


Recent, am discutat cu un client care a cumparat o pompa airless acum cateva luni. A ales sa o achizitioneze din Anglia deoarece a gasit-o cu 200 de euro mai ieftina. Transportul a fost aranjat de un prieten, iar la inceput totul parea perfect. Dar aceasta economie aparenta s-a transformat rapid intr-o problema. De ce ? Pentru ca acesta nu a pastrat factura de achizitie. La inceput, pompa functiona impecabil, iar clientul era multumit de afacerea facuta.

 

Ce probleme tehnice au aparut si cum a afectat lipsa garantiei?

 

Dupa cateva luni de utilizare intensa, pompa a incetat brusc sa functioneze. Fara alta optiune, clientul a trimis pompa la service-ul nostru pentru o constatare. Diagnosticul a aratat ca erau necesare inlocuiri de piese esentiale, iar costul reparatiei se ridica la peste 500 de euro.

 

Cum a influentat lipsa facturii si garantiei costul reparatiei?

 

Daca pompa ar fi fost cumparata de la noi, reparatia ar fi fost acoperita de garantie. Din pacate, fara factura de achizitie si cu pompa cumparata din strainatate, nu am putut sa acoperim costurile reparatiei prin garantie. Astfel, clientul a fost nevoit sa plateasca din buzunar o suma considerabila pentru repararea pompei.

 

Ce lectie a invatat clientul din aceasta experienta?
 

Concluzia?
Aceasta experienta a fost frustranta pentru client, care a realizat ca economia initiala de 200 de euro a dus la o pierdere neta de peste 300 de euro. Este o lectie importanta despre valoarea garantiilor si despre cum o economie aparenta poate sa duca la costuri neprevazute pe termen lung.


 

De ce este important sa luati in considerare garantia atunci cand achizitionati produse scumpe?
 

Cand achizitionati produse scumpe, este esential sa luati in considerare nu doar pretul initial, ci si beneficiile pe termen lung oferite de garantie. In cazuri ca acesta, cumpararea de la un distribuitor local poate economisi bani si timp, evitand problemele legate de garantii internationale si reparatii costisitoare. Asadar, este recomandat sa faceti o investitie inteligenta si sa achizitionati produse din tara dumneavoastra pentru a beneficia de toate avantajele garantiei si suportului local.

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!