Transport gratuit la comenzi de peste 700 lei pentru plata cu cardul sau OP!

Gletuit Mecanizat vs Gletuit cu Trafaletul vs Gletuit Manual

Gletuit Mecanizat vs Gletuit cu Trafaletul vs Gletuit Manual

Cuprins:

1. Cum aplic gletul?
2. Gletuit mecanizat
3. Gletuit cu trafaletul
4. Gletuit manual

Etapa de gletuit este una dintre cele mai importante fiind cea in care se realizeaza procedurile necesare pentru obtinerea unor pereti perfect drepti. Exista doua tipuri de glet: glet de incarcare si glet de finisare, iar fiecare poate fi aplicat utilizand diferite metode. Astazi vreau sa fac o paralela intre optiunile de care dispui: gletuit mecanizat vs gletuit cu trafaletul vs gletuit manual. 
 

Cum aplic gletul?

In general, se aplica trei straturi de glet: un strat de incarcare si doua straturi de finisare. 

Gletul de incarcare are rolul de a acoperi eventualele fisuri sau crapaturi din perete in timp ce il uniformizeaza. In cazul in care acesta prezinta denivalari, cu ajutorul unui strat de glet de incarcare, de maxim 10 mm poti sa obtii un perete drept. 

Gletul de finisare netezeste peretele, iar acesta trebuie sa aiba un strat de aproximativ 2 mm. Practic, confera peretelui un plus de finete. 

ATENTIE: Asteapta sa se usuce complet fiecare strat de glet inainte de a-l aplica pe urmatorul. 

Prepararea gletului trebuie realizata in mod corespunzator intrucat trebuie sa obtii un glet lipsit de ”cocoloase”. In plus, si peretele trebuie sa fie pregatit.
 

Gletuit mecanizat vs. gletuit cu trafaletul vs. gletuit manual 


Gletuit mecanizat

In cazul in care esti un mester profesionist, ai o echipa cu care lucrezi si realizezi lucrari de dimensiuni medii si mari, iti recomand sa adopti o metoda de gletuit mecanizat. Folosind o pompa de glet vei reusi sa aplici material rapid si simplu. 

Vezi setul nostru de gletuit mecanizat pana la zugravit.

Exista diferite tipuri de pompe airless de glet. Acestea se diferentiaza prin capacitatea de pulverizare si prin modul de functionare. 

Astfel, pompele de glet se impart in pompe pe piston si pompe pe snec. 

Pompele pe piston au o constructie complexa avand numeroase piese de schimb. O astfel de pompa prezinta o fiabilitate ridicata si poate fi folosita o perioada lunga de timp daca este intretinuta corespunzator. 

Pompele pe snec au o constructie mai simpla, fiind potrivite doar pentru pulverizarea materialelor de o vascozitate mai ridicata precum gleturi, pe cand o pompa pe piston poate pulveriza si materiale cu o vascozitate medie spre mare avand o utilitate mai ridicata. 

Dintre pompele de glet de pe Airless Consulting, cele mai populare sunt:

Pompa de glet T-MAX 6912 de la Graco are un debit de 12 litri pe minut si este una dintre cele mai mari pompe de glet de pe piata si cea mai mare pompa de glet de pe Airless Consulting. O recomand celor care au lucrari industriale si o echipa numeroase dintre care 6-12 persoane doar finiseaza gletul.

Pompa de glet Minijet 120 de la Euromair are un debit de 6 litri pe minut si este potrivita pentru cei care au lucrari mari. Cu ajutorul acesteia poti pulveriza diferite tipuri de material cu o vascozitate ridicata. Pompa Euromair Minijet 120 poate beneficia de o garantie extinsa in cazul completarii unui formular online.



 

Gletuit cu trafaletul 

In cazul in care ai parte de lucrari mai mici, poti folosi un trafalet profesional cu ajutorul caruia sa aplici glet. Dintre cele existente pe piata, iti recomand trafaletul de la L’Outil Parfait special creat pentru etapa de gletuit. 

Trafaletul prezinta un invelis din nylon care faciliteaza incarcarea cu pana la 1 kilogram de material pentru fiecare aplicare. Astfel, vei obtine o eficienta mai ridicata in timpul lucrului cu pana la 50%.  

Totodata, trafaletul are un maner ergonomic care faciliteaza prinderea si manevrarea. Ii poti atasa un prelungitor pentru a putea aplica cu usurinta glet si pe peretii inalti si tavan. 

Este ales frecvent de clientii nostri care au lucrari de tipul case si apartamente, insa care nu realizeaza gletuirea peretilor la fiecare lucrare. 



Gletuit manual 

Gletuitul manual necesita cel mai mult efort si timp. Acesta se realizeaza prin aplicarea gletului folosind o spatula. Daca alegi aceasta metoda, iti recomand o gletiera profesionala cu ajutorul careia sa aplici material si apoi sa il netezesti. 

O gletiera este necesara indiferent de modul in care alegi sa aplici glet. Folosind-o vei uniformiza peretii si vei obtine rezultate de inalta calitate. 

Sper ca iti sunt de de folos informatiile despre gletuit mecanizat, gletuit cu trafaletul si gletuit manual. Alege cea mai buna metoda pentru tipul de lucrari pe care il realizezi.

Noi suntem aici ca sa te ajutam!

Pentru orice alte intrebari, Airless Consulting iti sta la dispozitie. Nu ezita sa ne contactezi.

  • Lasa-ne un mesaj pe Facebook
  • Scrie-ne un comentariu mai jos
  • Suna-ne la numarul de telefon 0724 071 111

 

P.S: Pompele airless te ajuta sa fii un profesionist in domeniul tau. Vei realiza mai multe lucrari, vei avea mai mult profit si te vei bucura de mai mult timp liber.

Afla mai multe despre povestea Airless Consulting apasand aici.

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!