Transport GRATUIT pentru toate comenzile din luna Decembrie  

icon De ce sa folosesti folie lichida?

De ce sa folosesti folie lichida?

Ce este folia lichida si cum te poate ajuta sa economisesti timp si bani?
 

Alege sa reduci timpul dedicat infolierii si foloseste folie lichida de protectie la lucrarile tale. Folia lichida este un material nou aparut pe piata din Romania care a devenit tot mai popular datorita beneficiilor pe care le aduce pe santier.


Ce este folia lichida?

 

Folia lichida este un film de protectie lichid, pe baza de apa, exfoliabil si cu o rezistenta deosebita la apa si condens. Materialul este livrat intr-un recipient de 20 de kilograme, are o textura densa si este pregatit pentru utilizare. Nu se recomanda diluarea produsului.

 

Aceasta a fost creata pentru a proteja diferite suprafete poroase si neporoase impotriva zgarieturilor si degradarilor in conditii de umiditate ridicata, fara a le afecta finisajul. Aplicand un strat de folie lichida de protectie, vei obtine rezultate impecabile, evitand deteriorarea suprafetelor in timpul lucrului. Folia lichida poate fi utilizata pentru protectia geamurilor, tamplariei si ferestrelor, oferind un strat de protectie eficient si durabil.


Cum aplici folie lichida pe santier?


Folia lichida poate fi aplicata cu trafaletul sau cu o pompa de zugravit. In cazul in care esti in cautarea unor modalitati prin care sa devii mai productiv la fiecare lucrare, iti recomandam sa folosesti o pompa airless pentru a aplica folia lichida pe suprafetele pe care trebuie sa le protejezi.
 

Echipamente recomandate pentru aplicarea foliei lichide:

Poti sa aplici folie lichida chiar si cu cele mai mici modele de pompa airless, cum ar fi pistolul de vopsit Graco UltraMax Handheld, pe baterii. Acesta este potrivit in cazul in care ai de protejat suprafete foarte mici. In caz contrar, te sfatuim sa aplici folia lichida cu o pompa de zugravit de dimensiuni mai mari, cum ar fi pompa de vopsit Graco GX21.

Asigura-te ca suprafata pe care aplici folia de protectie este uscata si curata, iar temperatura la care aplici materialul este cuprinsa intre 5 si 35 de grade. Dupa ce aplici folia lichida, curata unealta sau pompa airless cu care ai aplicat materialul folosind apa rece.

 

Cate tipuri de folie lichida exista?

Pe Airless Consulting gasesti doua tipuri de folie lichida

  1. Folie lichida impermeabila

  2. Folie lichida pentru interior


Care e diferenta dintre cele doua variante de folie lichida disponibile pe site?


Folia lichida impermeabila are un grad de rezistenta la umezeala mult mai ridicat si are un pret mai mare fata de folia lichida pentru interior care asigura protectia necesara doar pe suprafete neabsorbante (nu se poate aplica pe lemn nevopsit sau pe lemn protejat cu lacuri sau vopsele pe baza de apa)

Practic, folia lichida se alege in functie de mediul de lucru in care se desfasoara proiectul tau. 

De exemplu, in cazul in care gletuiesti o camera, implicit se va crea umezeala. Drept urmare, recomandam utilizarea unei folii lichide impermeabile, insa in cazul in care ai posibilitatea de a aerisi camera si sa impiedici formarea unui mediu umed de lucru atunci poti folosi fara nicio problema folia lichida pentru interior. 


Folia lichida este utilizata la scara mondiala pentru a proteja diverse suprafete de actiunea altor materiale de constructii precum glet, mortar, pete de vopsea, zgarieturi, coroziune, degradarea provocata de razele UV sau alti solventi

 

Suprafata acoperita de folie lichida


O galeata de folie de protectie contine 20 de kilograme de material. In medie, o galeata de folie lichida poate acoperi intre 90 si 100 de metri patrati. Totusi, numarul de metri patrati acoperiti depinde de grosimea stratului de folie lichida aplicat. Daca vrei sa protejezi o suprafata mai dura, va trebui sa aplici o cantitate mai mare de folie lichida, ceea ce va reduce numarul de metri patrati acoperiti cu un singur recipient.


ATENTIE! 

Numarul de metri patrati care pot fi acoperiti cu o folie de protectie DEPINDE de grosimea stratului de folie lichida pe care il aplici. 


SFAT

Iti recomandam sa te asiguri ca suprafata pe care aplici material este desprafuita pentru a facilita ”priza” foliei. 
 

De ce sa alegi sa lucrezi cu folie lichida?

Indiferent de tipul de folie de protectie pe care il alegi, vei economisi TIMP si BANI. 

 

SALVEZI TIMP 

In mod normal pentru a realiza operatiunea de infoliere si protejare a diferitor suprafete va trebui sa pui banda pe care sa o inlocuiesti dupa etapa de gletuire, iar apoi sa aplici din nou material. Intreg procesul iti consuma mult timp si efort. 

In schimb, daca alegi sa aplici folie lichida, aceasta trebuie aplicata o singura data si poate fi indepartata - simplu si usor

 

 


De exemplu, un mester profesionist ne-a povestit cum a infoliat geamurile de la 2 etaje de bloc a cate 7-8 apartamente in doar O ORA aplicand folie lichida cu o pompa airless. 
 

 

SALVEZI BANI 

Poti face un simplu calcul matematic pentru a-ti da seama ca si din punct de vedere financiar, esti in castig. Vei avea nevoie doar de folie lichida la galeata pentru a proteja zeci de metri patrati si vei reduce costurile aferente realizarii acestei operatiuni (folie + banda + manopera). 

Practic, economisesti si timp si bani la partea de manopera a infolierii. 

Toti mesterii profesionisti care folosesc deja folie de protectie la lucrarile lor ne spun ca sunt MULTUMITI si INCANTATI de rezultate. 

Alege si tu sa lucrezi cu folie lichida daca iti doresti sa infoliezi cat mai repede

CARACTERISTICI 

  • Usor de folosit

Nu ai nevoie de instructiuni complexe pentru a putea aplica folia lichida. Tot ce trebuie sa ai este o unealta de aplicare (pensula/trafalet/pompa airless). 

  • Protejeaza toate suprafetele

Folia lichida poate fi aplicata chiar si pe suprafetele care prezinta neregularitati, fiind o varianta sustenabila  (protejeaza mediul inconjurator) care inlocuieste banda traditionala de protectie.

  • Usor de inlaturat 

Folia de protectie are nevoie, in conditii normale de lucru, de aproximativ 2 ore pentru a putea fi inlatura cu usurinta, dintr-o singura bucata, fara sa lase reziduri si fara sa afecteze suprafata de pe care le inlatura. 

 

Pe timp friguros, timpul de uscare creste cu scaderea temperaturii ambientale si cu cresterea umiditatii aerului. Trebuie asigurata temperatura de uscare si evitarea formarii condensului pe toata durata uscarii/formarii foliei. 

In plus, folia lichida este un material non-inflamabil si non-toxic, cu un grad de rezistenta ridicata. 

 

Ce suprafete pot fi protejate de o folie lichida

 
Poti aplica folie lichida pe orice material neporos precum:

  • Sticla

  • Plastic

  • Cauciuc

  • Metal 

  • Beton 

  • PAL/MDF vopsit cu lacuri organice

  • Elemente de caroserie auto

 
Iata si cateva exemple de suprafete pe care poti aplica folie de protectie:

  • Protejarea ferestrelor, usilor, ustensilelor sanitare si de bucatarie.

  • Structuri din beton lustruit (scari, coloane, statui, podele).

  • Pardoseli din gresie, mobilier, vehicule noi in timpul tranzitului.

  • Conservarea pieselor de schimb pentru automobile si aviatie in timpul depozitarii sau tranzitului.

  • Protectia conductelor de gaz si ulei in timpul transportului sau depozitarii.


In plus, folia poate asigura protectie automobilelor sau elementelor de caroserie

ATENTIE 

Folia lichida NU poate fi aplicata pe suprafete ABSORBANTE - cum ar fi pe lemnul nevopsit sau pe lemn protejat cu lacuri sau vopsele pe baza de apa. 
 

Cum depozitez folia lichida?


Folia lichida se depoziteaza intr-un spatiu inchis la o temperatura intre 5 si 30 de grade, ferit de inghet. Inchideti etans recipientul cu material nefolosit. In cazul deschiderii partiale a recipientului, materialul poate forma o pelicula la suprafata; in acest caz, filtrati produsul inainte de utilizare.


Masuri de siguranta

  • Asigura-te ca suprafetele sunt uscate si fara contaminanti inainte de aplicare.
  • Temperatura ideala a suprafetei de pulverizare variaza intre 5 °C si 35 °C.
  • Ventilatia interioara adecvata este esentiala in timpul aplicarii pentru a facilita procesul de uscare.
  • Evita aplicarea in conditii de ploaie sau daca se anticipeaza ploaie in urmatoarele 24 de ore.


Indiferent de tipul de folie de protectie pe care il alegi, vei economisi timp si bani. Folia lichida este usor de aplicat si asigura o protectie eficienta pentru diverse suprafete, de la geamuri si tamplarie pana la ferestre si termopane.

Alege si tu sa lucrezi cu folie lichida daca iti doresti sa infoliezi cat mai repede si eficient. Investitia intr-un produs de calitate precum folia lichida te va ajuta sa obtii rezultate profesionale si sa reduci costurile pe termen lung. Nu mai astepta, incearca folia lichida de la Airless Consulting si descopera toate beneficiile pe care le ofera.


Noi suntem aici pentru a-ti veni in ajutor!

Pentru orice alte intrebari, Airless Consulting iti sta la dispozitie. Contacteaza-ne:

  • Lasa-ne un mesaj pe Facebook

  • Scrie-ne un comentariu mai jos

  • Suna-ne la numarul de telefon 0724 071 111

 

 

 

 

 

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!