Transport gratuit la comenzi de peste 700 lei pentru plata cu cardul sau OP!

De ce sa folosesti folie lichida?

De ce sa folosesti folie lichida?

Alege sa reduci timpul dedicat infolierii si foloseste folie lichida de protectie la lucrarile tale. Folia lichida este un material NOU aparut pe piata din Romania care a devenit tot mai popular datorita beneficiilor pe care le aduce pe santier. 

 

Ce este folia lichida?

 

Folia lichida este un film de protectie lichid, pe baza de apa, exfoliabil si cu o rezistenta deosebita la apa si condens. 

Materialul este livrat intr-un recipient de 20 de kilograme, are o textura densa si este pregatit pentru utilizare. Nu se recomanda diluarea produsului.

Aceasta a fost creata pentru a proteja diferite suprafete neabsorbante impotriva zgarieturilor, degradarilor in conditii de umiditate ridicata, fara a le afecta finisajul.

In plus, aplicand un strat de protectie de folie lichida esti sigur ca vei obtine rezultate impecabile. In mod normal, diverse suprafete sunt afectate in procesul de lucru, iar reparatia implica bani si timp. Folia lichida te scapa de aceasta grija si te ajuta sa ai clienti si mai multumiti. 

 
 

Cum aplici folie lichida pe santier?

 

Folia lichida poate fi aplicata cu trafaletul sau cu o pompa de zugravit.  

In cazul in care esti in cautarea unor modalitati prin care sa devii mai productiv la fiecare lucrare, iti recomandam sa folosesti o pompa airless pentru a aplica folia lichida pe suprafetele pe care trebuie sa le protejezi. 

Poti sa aplici folie lichida chiar si cu cele mai mici modele de pompa airless cum ar fi pistolul de vopsit Graco UltraMax Handheld, pe baterii. Acesta este potrivit in cazul in care ai de protejat suprafate foarte mici. In caz contrat, te sfatuim sa aplici folie lichida cu o pompa de zugravit de dimensiuni mai mari cum ar fi pompa de vopsit Graco GX21. 

Asigura-te ca suprafata pe care aplici folie de protectie este uscata si curata, iar temperatura la care aplici material este cuprinsa intre 5 si 35 de grade. 

Dupa ce aplici folie lichida, curata unealta sau pompa airless cu care ai aplicat materialul folosind APA RECE

Apropo, in cazul in care aplici folia de protectie cu o pompa de zugravit airless, este important sa mentii DUZA umeda intrucat folia incepe sa se usuce odata ce intra in contact cu aerul. Astfel, daca duza este uscata poate determina intarirea materialului si implicit infundarea acesteia. 

 


ATENTIE

Folia lichida nu se aplica in conditii de condes sau pe ploaie
 

SFAT

Floseste un echipament de zugravit profesional in momentul in care aplici folie lichida.

Evita contactul cu pielea sau ochii.
Clatiti bine cu apa, minim 15 minute, in cazul in care v-au sarit stropi de folie lichida in ochi. In cazul contactului cu pielea, spalati bine cu apa si sapun

 

Cate tipuri de folie lichida exista?

Pe Airless Consulting gasesti doua tipuri de folie lichida

  1. Folie lichida transparenta 

  2. Folie lichida Water Repellent 

 

Care e diferenta dintre cele doua variante de folie lichida disponibile pe site?
 

Folia lichida transparenta are un grad de rezistenta la umezeala mult mai scazut si are un pret mai mic fata de folia lichida Water Repellent care asigura protectia necesara si in cazul unui mediu de lucru cu un grad de umezeala ridicat

Practic, folia lichida se alege in functie de mediul de lucru in care se desfasoara proiectul tau. 

De exemplu, in cazul in care gletuiesti o camera, implicit se va crea umezeala. Drept urmare, recomandam utilizarea unei folii lichide Water Repellant, insa in cazul in care ai posibilitatea de a aerisi camera si sa impiedici formarea unui mediu umed de lucru atunci poti folosi fara nicio problema folia lichida transparenta. 

Ambele tipuri de folie de protectie sunt produse de o companie din Belgia - HS Protect. 

Folia lichida este utilizata la scara mondiala pentru a proteja diverse suprafete de actiunea altor materiale de constructii precum glet, mortar, pete de vopsea, zgarieturi, coroziune, degradarea provocata de razele UV sau alti solventi

 

Cati metri patrati pot sa realizez cu o galeata de folie de protectie?

 

O galeata de folie de protectie are 20 de kilograme.

Am vorbit cu mesterii profesionisti care folosesc deja o folie lichida pe santier, iar in general, am observat ca media de metri patrati care pot fi acoperiti cu o galeata de folie lichida este de:

 

90 -100 MP 

 

Aceasta este o medie generala, indiferent de tipul de folie lichida pe care il alegi

 

ATENTIE! 

Numarul de metri patrati care pot fi acoperiti cu o folie de protectie DEPINDE de grosimea stratului de folie lichida pe care il aplici. 

Astfel, daca vrei sa protejezi o suprafata mai dura, va trebui sa aplici o cantitate mai ridicata de folie lichida si implicit numarul de metri patrati pe care poti sa ii acoperi cu un singur recipient de folie de protectie va scadea.
 

SFAT

Iti recomandam sa te asiguri ca suprafata pe care aplici material este desprafuita pentru a facilita ”priza” foliei. 

 

De ce sa alegi sa lucrezi cu folie lichida?

Indiferent de tipul de folie de protectie pe care il alegi, vei economisi TIMP si BANI. 

 

SALVEZI TIMP 

In mod normal pentru a realiza operatiunea de infoliere si protejare a diferitor suprafete va trebui sa pui banda pe care sa o inlocuiesti dupa etapa de gletuire, iar apoi sa aplici din nou material. Intreg procesul iti consuma mult timp si efort. 

In schimb, daca alegi sa aplici folie lichida, aceasta trebuie aplicata o singrua data si poate fi indepartata - simplu si usor

 

 

De exemplu, un mester profesionist ne-a povestit cum a infoliat geamurile de la 2 etaje de bloc a cate 7-8 apartamente in doar O ORA aplicand folie lichida cu o pompa airless. 

 

 

SALVEZI BANI 

 

Poti face un simplu calcul matematic pentru a-ti da seama ca si din punct de vedere financiar, esti in castig. Vei avea nevoie doar de folie lichida la galeata pentru a proteja zeci de metri patrati si vei reduce costurile aferente realizarii acestei operatiuni (folie + banda + manopera). 

Practic, economisesti si timp si bani la partea de manopera a infolierii. 

Toti mesterii profesionisti care folosesc deja folie de protectie la lucrarile lor ne spun ca sunt MULTUMITI si INCANTATI de rezultate. 

Alege si tu sa lucrezi cu folie lichida daca iti doresti sa infoliezi cat mai repede

 

 

 

CARACTERISTICI 

 
  • Usor de folosit

Nu ai nevoie de instructiuni complexe pentru a putea aplica folia lichida. Tot ce trebuie sa ai este o unealta de aplicare (pensula/trafalet/pompa airless). 

 
  • Protejeaza toate suprafetele

 

Folia lichida poate fi aplicata chiar si pe suprafetele care prezinta neregularitati, fiind o varianta sustenabila  (protejeaza mediul inconjurator) care inlocuieste banda traditionala de protectie.

 
  • Usor de inlaturat 

     
 

Folia de protectie are nevoie, in conditii normale de lucru, de aproximativ 2 ore pentru a putea fi inlatura cu usurinta, dintr-o singura bucata, fara sa lase reziduri si fara sa afecteze suprafata de pe care le inlatura. 

 

Pe timp friguros, timpul de uscare creste cu scaderea temperaturii ambientale si cu cresterea umiditatii aerului. Trebuie asigurata temperatura de uscare si evitarea formarii condensului pe toata durata uscarii/formarii foliei. 

In plus, folia lichida este un material non-inflamabil si non-toxic, cu un grad de rezistenta ridicata. 

 

Ce suprafete pot fi protejate de o folie lichida

 

Poti aplica folie lichida pe orice material neporos precum:

  • Sticla

  • Plastic

  • Cauciuc

  • Metal 

  • Beton 

  • PAL/MDF vopsit cu lacuri organice
     

Iata si cateva exemple de suprafete pe care poti aplica folie de protectie:

  • usi/ ferestre/ pereti cortina/ pardoseli/  obiecte sanitare / beton / sticla / ceramica / plastic 
     

In plus, folia poate asigura protectie automobilelor sau elementelor de caroserie
 

ATENTIE 

Folia lichida NU poate fi aplicata pe suprafete ABSORBANTE - cum ar fi pe lemnul nevopsit sau pe lemn protejat cu lacuri sau vopsele pe baza de apa. 

 

Cum depozitez folia lichida?

 

Folia lichida se depoziteaza intr-un spatiu inchis la o temperatura intre 5 si 30 de grade, ferit de inghet. Inchideti etans recipientul cu material nefolosit. Folia aplicata are o durata de viata de 18 luni.

 

Noi suntem aici pentru a-ti veni in ajutor!

 

Pentru orice alte intrebari, Airless Consulting iti sta la dispozitie. Contacteaza-ne:

  • Lasa-ne un mesaj pe Facebook
  • Scrie-ne un comentariu mai jos
  • Suna-ne la numarul de telefon 0724 071 111

 


 

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!