Transport GRATUIT la comenzi de peste 700 lei la plata cu cardul sau OP

Cum sa nu ramai cu glet in plus? 

Cum sa nu ramai cu glet in plus? 

Cuprins: 

  1. Cum sa nu ramai cu glet in plus?
  2. Ce greseli sa eviti atunci cand aplici glet mecanizat? 
  3. Cum scap de gaurelele de pe perete? 
  4. Ce gletiere profesionala sa iau? 
 

Am vorbit cu un mester profesionist despre MALAXORUL DE GLET MIXPRO 70 de la Euromair. 



Acest malaxor prezinta un senzor care detecteaza atunci cand nu mai este glet disponibil in cuva pompei de glet si porneste automat. Adica, incepe singur sa pregateasca o cantitate noua de glet pe care sa o aplici. 

Se poate intampla sa mai ai doar un singur perete de dat atunci cand malaxorul pregateste o noua tura de glet si...sa ramai cu glet in plus. 

Stim bine ca gletul nu poate sta peste noapte si trebuie sa il aplicam cat mai repede. 

Cum sa nu ramai cu glet in plus? 


Sfatul meu este sa opresti malaxorul dupa fiecare cantitate de glet preparata si sa il pornesti singur - la nevoie. 

Apropo, asigura-te ca il pornesti dupa ce ai eliminat tot gletul anterior. Astfel, reduci riscul sa se declanseze o reactie intre cele 2 cantitati de glet (cea veche si cea noua) care sa intareasca prematur gletul. 

Mesterul cu care am vorbit aplica glet mecanizat. 

Are o pompa de glet Minijet 120 de 2 ani si a dat zeci de mii de metri patrati. Aceasta este o pompa pe snec si este recomandata pentru a aplica materiale cu vascozitate ridicate, in special glet. 



SFAT

Daca ai si tu, sau planuiesti sa investesti intr-o pompa pe snec, iata un pont pentru a prelungi durata de viata a snecului: 
Snecul se pastreaza in conditii optime daca introduci un lichid de intretinere in sistemul de pompare pe perioada depozitarii. 

Un alt mester cu care am vorbit a reusit sa foloseasca o singura zi pompa lui de glet pe snec, pentru ca s-a stricat aceasta piesa consumabila.

Ce greseli sa eviti atunci cand aplici glet mecanizat? 

Cum? Acesta nu a avut un proces de lucru corect. 

Este important ca fiecare cantitate de glet din cuva pregatita, sa fie complet utilizata inainte de a adauga o noua cantitate, insa mesterul in cauza a adaugat glet nou peste gletul vechi. 

Practic, nu a asteptat sa se finalizeze fiecare cuva de glet si sa elimine complet gletul din cuva inainte de a pune o cantitate noua. Astfel, la un moment dat, a avut loc o reactie intre gletul nou si cel vechi, iar gletul s-a intarit direct pe snec. 

Snecul a trebuit schimbat din cauza ca tot sistemul de pompare a fost distrus de gletul intarit.

Asa ca, asigura-te ca faci parte din categoria mesterilor care reusesc sa aplice zeci de mii de metri patrati de material fara sa aiba probleme cu snecul. 

 

  • Malaxeaza corect gletul pentru aplicare (sa fie lipsit de cocoloase, omogen si fiecare sac de glet preparat sa aiba aceeasi consistenta) 

  • Foloseste un lichid de intretinere pentru pompele cu snec pentru a nu se bloca snecul pe perioada depozitarii
  • Curata bine pompa dupa fiecare utilizare, la sfarsitul zilei de lucru sau la pauza.


Cum scap de gaurelele de pe perete? 

A venit si aceasta intrebare in discutia pe care am avut-o cu mesterul care ne-a vizitat personal la showroom.
Dai doua straturi de glet ud pe ud si scapi de gaurelele de pe perete care pot aparea din cauza ca peretele ”trage” poate local glet mai tare in anumite zone decat in altele. 

Ce gletiere profesionala sa iau? 

Spatulele de la HaWe sunt numarul 1 pentru acest mester. Mi-a zis ca se pregateste pentru o noua lucrare si are nevoie de inca cateva spatule de la HaWe. 

L-am intrebat si ce parere are despre gletierele de la L'Outil Parfait. El zice ca sunt top top top si ca doar el personal lucreaza la tavane cu o gletiera de 80 de cm de la acest brand. 

Lucreaza doar el cu aceasta gletiera pentru ca ceilalti mesteri din echipa lui au o anumita reticienta la nou. 

Zic nou, pentru ca gletierele de la L'Outil Parfait au o forma total diferita fata de gletierele clasice. 



In plus, trebuie sa ai mare grija cu o gletiera de la L'Outil Parfait pentru a nu-i indoi colturile. Aceasta are o lama subtire, rotunjita la colturi, care nu lasa urme. Daca ai scapat gletiera pe jos, sansele sa nu o fi deteriorat sunt reduse. 

Apropo, e important si sa cureti bine de tot gletiera/spatula cu care netezesti gletul. Sa nu ramana depunere pe ele si sa le verifici zilnic pentru a fi sigur ca nu-ti sabotezi rezultatul final al lucrarii si ca poti folosi gletiera o perioada cat mai lunga de timp. 

Mesterul care a venit la noi in showroom ne-a spus ca are gletiera de 2 ani si arata ca noua. Acest lucru se datoreaza faptului ca a curat-o corespunzator dupa fiecare utilizare.

Tocmai de aceea se spune ca aspectul sculelor si cat de curate sunt, oglindeste si calitatea mesterului. 

Cu cat mesterul are o grija mai mare de scule si stie sa isi aprecieze investitia, cu atat sansele sunt mai mari ca acel mester sa fie unul profesionist si sa poti fi sigur ca lucrarea va fi una remarcabila.

Pentru orice alte intrebari, noi iti stam la dispozitie. Contacteaza-ne.

  • Lasa-ne un mesaj pe Facebook, Instagram, TikTok, LinkedIn 

  • Urmareste videoclipurile noastre de pe YouTube si lasa-ne comentarii 

  • Scrie-ne un email pe contact@airless-consulting.ro 

  • Suna-ne la numarul de telefon 0724071111


P.S: Sculele si utilajele profesionale te ajuta sa fii un profesionist in domeniul tau. Vei realiza mai multe lucrari, vei avea mai mult profit si te vei bucura de mai mult timp liber.

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!