Transport gratuit la comenzi de peste 700 lei pentru plata cu cardul sau OP!

Cum poti sa gletuiesti corect?

Cum poti sa gletuiesti corect?

Cuprins 
Cum poti sa gletuiesti corect?
1. Aparitia cocoloaselor / Intarirea prematura a gletului 
2. Gaurelele pe perete 
3. Buburuzele pe perete



Cum poti sa gletuiesti corect? 


Exista mai multe metode prin care poti sa realizezi operatiunea de gletuire. Totusi, atat din experienta mea personala, cat si din discutiile avute cu alti mesteri profesionisti am sesizat ca sunt cateva probleme care pot aparea in urma gletuirii. 

Asa ca, vreau sa iti prezint situatiile cu care te poti confrunta atunci cand gletuiesti si sa iti spun cum poti sa gletuiesti corect din prima pentru a evita aceste probleme. Pana acum, am identificat 3 situatii neplacute care iti pot prelungi timpul pe care ar trebui sa il dedici in mod normal gletuirii. 

 

1. Aparitia cocoloaselor / Intarirea prematura a gletului 


Este nevoie sa ai aceeasi consistenta pentru fiecare sac de glet pe care il pregatesti pentru a obtine un finisaj neted. Astfel, trebuie sa fii atent sa mentii aceleasi proportii in momentul in care prepari gletul. 

In cazul in care nu ai o amestecare a gletului corecta, pot aparea ”cocoloase”. 

O metoda prin care poti sa te asiguri ca nu te confrunti cu aceasta situatie este folosirea unui malaxor pentru glet. Malaxorul de glet de la Euromair MIXPRO 70 este solutia potrivita. Acesta prepara gletul corect de fiecare data. 



Pe langa ca scapi de riscul aparitiei cocoloaselor, ai un flux continuu de lucru si mesterul care se ocupa de prepararea materialului, poate realiza alta operatiune in timp ce gletul este amestecat de malaxor. 



Malaxorul MIXPRO 70 de glet de la Euromair este compatibil cu orice pompa de glet cu cuva. Astfel, materialul este trimis direct in pompa ceea ce iti asigura un grad de eficienta ridicat. 



Am discutat direct cu reprezentatul de la Euromair in Europa de Vest. Afla mai jos ce ne-a spus el despre malaxorul pentru glet MIXPRO 70.

 

@airlessconsulting Ai văzut noul podcast Airless Consulting?👀 Îl găsești pe canalul nostru de YouTube.👌🏻 #airlessconsulting #pompadeglet #euromair #pompadetencuit #pompaairless #malaxorglet #pompadegleteuromair #malaxoreuromair #malaxormixpro70 #malaxormixpro60 ♬ sunet original - Airless Consulting


In cazul in care aplici gletul cu trafaletul sau il incarci direct cu gletiera, poti alege un malaxor manual de la Festool sau un malaxor de la Bisonte care sa te ajute sa amesteci rapid si corect gletul. 

Malaxor Festool 

 

  • se adapteaza usor in functie de inaltimea operatorului 

  • impreuna cu aspiratorul de la FESTOOL poti sa fii sigur ca lucrezi intr-un mediu fara praf

  • are un motor puternic, este robust si poti creste controlat turatiile pentru a evita stropii de material care se pot forma in momentul pornirii

 



Malaxor Bisonte 

 

  • viteza reglabila in 6 nivele 

  • ideal pentru mixarea de vopsea, mortar, ipsos, materiale de umplere, tencuiala, amestecuri de bitum si adezivi pentru faianta

  • periile colectoare (carbunii) se inlocuiesc rapid, printr-o simpla infiletare



 

2. Gaurelele pe perete 


Aceste gaurele apar din pacate dupa ce se usuca gletul. De ce? In momentul in care aplici gletul pe perete acesta este absorbit intr-o oarecare masura de catre perete. Astfel, se poate intampla ca in unele zone, local, gletul sa ”traga” mai tare si asa apar gaurelele. 

Cum poti evita aceasta situatie? 

Sfatul meu este sa aplici 2 straturi de glet, ud pe ud. Straturile se imbina intre ele, iar cand slefuiesti nu apar pete (petele indica faptul ca ai ajuns la primul strat de glet). In plus, pentru a fi sigur ca ai un finisaj de calitate, recomand utilizarea gletierelor profesionale. 

 

@airlessconsulting Găurelele de pe pereți după gletuit pot fi #coșmarulunuimeșter. Ce altă situație de pe șantier te #îngrozește?🫣 #airlessconsulting #pompaairles #gletmecanizat #pompadeglet #glet #gletuit #slefuit #gletuitmecanizat ♬ sunet original - Airless Consulting

Exista 3 tipuri de gletiere - fiecare se alege in functie de tipul de glet pe care il aplici. 

Drept urmare, pentru: 

 




3. Buburuzele pe perete  

Buburuzele pe perete sunt mici puncte care ies in relief dupa ce gletuiesti, slefuiesti si dai cu vopsea. Din experienta mea, cauza frecventa care determina aparitia acestora este praful ramas pe perete in urma slefuirii. 

Este foarte important sa desprafuiesti pereteii dupa ce ai slefuit. Un mod prin care poti sa fii sigur ca peretii sunt desprafuiti corespunzator este folosirea unui slefuitor si a unui aspirator de la Festool. 



Aspiratorul colectează praful direct din momentul slefuirii. Astfel daca slefuiesti cu Festool nu mai este nevoie sa desprafuiesti peretii pentru ca aceasta operatiune este realizata concomitent cu slefuirea. 

 

@airlessconsulting După multă muncă încă mai apar mici “buburuze” pe perete? 😡 Ei bine, am descoperit că aceste imperfecțiuni pot apărea atunci când nu se aspiră peretele corespunzător după șlefuire. Dar nu-ți face griji, avem soluția perfectă pentru tine! 😎 Te invităm să descoperi slefuitorul și aspiratorul de la Festool, pe care le găsești la noi pe airless-consulting.ro. Cu acestea, vei putea realiza finisaje impecabile și vei spune adio “buburuzelor” nedorite. #airlessconsulting  #festool  #slefuitorfestool  #aspiratorprofesional  #utilajeprofesionale ♬ sunet original  - Airless Consulting

Alege sa investesti in scule profesionale care sa te ajute sa realizezi orice operatiune de pe santier corect, simplu si rapid. 

Noi suntem aici pentru a-ti veni in ajutor!
Pentru orice alte intrebari, Airless Consulting iti sta la dispozitie. Contacteaza-ne.

 

 

  • Lasa-ne un mesaj pe Facebook, Instagram, TikTok, LinkedIn 

  • Urmareste videoclipurile noastre de pe YouTube si lasa-ne comentarii 

  • Scrie-ne un email pe contact@airless-consulting.ro 

  • Suna-ne la numarul de telefon 0724 071 111

 

P.S: Sculele si utilajele profesionale te ajuta sa fii un profesionist in domeniul tau. Vei realiza mai multe lucrari, vei avea mai mult profit si te vei bucura de mai mult timp liber.

 

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!