Transport gratuit la comenzi de peste 700 lei pentru plata cu cardul sau OP!

Cum folosesc pompa T-MAX de la Graco?

Cum folosesc pompa T-MAX de la Graco?

Daca ai ales o pompă T-MAX de la Graco inseamna ca ai parte de lucrari frecvente de gletuire si iti doresti sa devii si mai bun la ceea ce faci. Acest articol se adreseaza tuturor celor care au decis sa treaca la pasul urmator in cariera lor de zugrav profesionist si vor sa foloseasca o pompa T-MAX, dar se intreaba ”Cum folosesc pompa T-MAX de la Graco?”. 

Pompele T-MAX sunt pompe mixte care pot pulveriza mai multe tipuri de aplicatii, insa nu poti aplica vopsele lavabile sau materiale de o vascozitate lichida, ci doar materiale mai vascoase.

La pompele T-MAX poti atasa un malaxor separat cum ar fi malaxorul Euromair MIXPRO 70 .

Aceste pompe sunt realizate ca sa functioneze mai bine cu gleturile de la noi si uzura nu va fi atat de ridicata. Sunt pompe extrem de fiabile, pe care eu le-am testat personal impreuna cu echipa de zugravi si pot sa va spun ca feedback-ul este imbucurator pentru toate modelele de la T-MAX.
 

Pompa T-MAX - componente esentiale

 

In primul rand, este important sa stii care sunt componentele la care trebuie sa le acorzi cea mai mare atentie atunci cand folosesti pompa airless
 

  1. Cuva

Pompa T-MAX este cel mai des folosita pentru a pulveriza glet. Gletul pe care il adaugi nou in cuva este predispus sa faca reactie cu cel vechi, iar pentru a preveni intarirea prematura a materialului si implicit blocarea pompei, trebuie sa faci 3 lucruri: 

  • Sa stii cati litri de apa sa pui la fiecare sac de glet
  • Sa malaxezi corect gletul 
  • Sa cureti in permanenta cuva 

 

Cel care are grija de pompa trebuie sa aiba o galeata cu apa curata si o pensula mai lunga la indemana. Cu ajutorul lor va putea sa curete incontinuu cuva din partea de sus pe masura ce gletul se scurge.

Astfel, nu va ramane lipita nici o pelicula de glet care sa se intareasca pe cuva. Chiar si o singura pelicula poate sa faca reactie cu noul glet si sa determine intarirea prematura a gletului.

Daca vrei sa afli mai multe despre aceste trei etape, citeste articolul ”Cum amestec gletul pentru a-l putea pulveriza cu pompa airless?”.

 

  1. Garniturile

Garniturile pompei sunt cele care asigura presiunea in conditii normale de lucru, insa acestea se uzeaza  in functie de frecventa de utilizare a pompei airless, de materialele pe care le folosesti si de modul de pastrare si curatare a pompei. Asadar, garniturile pot sa se strice, find fabricate din plastic sau piele.


Te sfatuim sa adopti o conduita preventiva de pastrare a garniturilor:

 

 

Afla cat de des trebuie sa schimbi garniturile, citind articolul nostru de pe blog.
 

  1. Furtunul 

Pentru ca vei pulveriza glet, furtunul pe care il folosesti are un diametru mai mare pentru a permite pulverizarea airless cu acest material. Furtunul se uzeaza in timp si trebuie curatat pentru a te asigura ca nu ramane material intarit in interiorul lui. 

In imagine vezi locul unde trebuie atasat acesta:

 

unde atasez furtunul la o pompa airless

După ce fixezi furtunul, asigura-te sa inchizi siguranta si sa prinzi clamele, pentru a evita orice accident. 

Afla ce furtun poti alege pentru a pulveriza glet citind articolul de pe blog.

 

  1. Duza

Sunt foarte multe intrebari cand vine vorba de duza, dar vreau sa-ti spun cum iti dai seama ca aceasta este uzata: 

  • raza de pulverizare se ingusteaza
  • vor exista mai multi vapori de material in aer
  • pulverizarea materialului nu va mai fi uniforma ( vor aparea linii pe margine)

 

In imaginea de mai jos, vezi cum trebuie sa folosesti pistolul de la pompa T-MAX:

Cum folosesti pistolul de pulverizat la pompa de zugravit
 

In momentul pulverizarii, maneta pistolului trebuie deschisa la 90 de grade, ci nu doar pe jumatate (conform pozei din partea dreapta). Astfel, vei preveni deteriorarea prematura a kitului de reparatie specific pistolului. Gasesti kitul in magazinul nostru online.
 

  1. Filtrele

Filtrele au grija ca impuritatile din material sa nu ajunga pe suprafata pe care o acoperi cu material. Pentru a le asigura o durata de viata cat mai lunga, curata-le corespunzator. Urmareste videoclipul de mai jos pentru a afla ce pasi trebuie sa urmezi. 

 


Dupa ce pulverizezi 1-2 saci de glet, iti recomand sa desfaci pistolul de pulverizare si sa clatesti piesele cu apa, in special filtrul. Altfel, risti sa ti se intareasca gletul pe filtru si sa se sparga sita.
 

Cum folosesti o pompa Graco T-MAX?

Este important ca dupa ce pregatesti materialul, sa reglezi presiunea. Practic, o pulverizare uniforma depinde cel mai tare de presiune. Pentru a te asigura ca presiunea pe care ai setat-o este potrivita, iti recomand sa o testezi inainte de a te apuca de lucru pe o alta suprafata, cum ar fi un carton. 

Daca jetul de pulverizare este complet uniform si nu apare nicio linie la margine inseamna ca presiunea este setata corespunzator.

Alege presiunea minima necesara pentru a avea o pulverizare optima. Astfel, nu vei irosi material. Afla mai multe despre cum sa setezi presiunea in acest articol. 
 

Cum curat o pompa T-MAX?

 


Alege oricare dintre modelele noastre T-MAX pentru a pulveriza glet cu ușurință.



 

SFAT

Le recomandam pentru gleturile premixate la sac (pulbere).

Poti pulveriza pe langa gleturi, daca ii conectezi un compresor si un kit special pentru pistol, materiale mai texturate cum ar fi adezivul de polistiren sau tencuiala decorativa cu o granulatie de pana in 2 mm.

 

Noi suntem aici ca sa te ajutam!

Pentru orice alte intrebari, Airless Consulting iti sta la dispozitie. Nu ezita sa ne contactezi.

  • Lasa-ne un mesaj pe Facebook
  • Scrie-ne un comentariu mai jos
  • Suna-ne la numarul de telefon 0724 071 111

 

P.S: Pompele airless te ajuta sa fii un profesionist in domeniul tau. Vei realiza mai multe lucrari, vei avea mai mult profit si te vei bucura de mai mult timp liber. Afla mai multe despre povestea Airless Consulting. 
 

 

Vezi mai multe pompe de glet

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!