Transport gratuit la comenzi de peste 700 lei pentru plata cu cardul sau OP!

Cum curat duza?

Cum curat duza?

Filtrele si duza sunt doua piese pe care trebuie neaparat sa le cureti dupa utilizarea unei pompe airless pentru a nu le strica prematur sau pentru a nu avea probleme de functionalitate cu pompa. Am fost intrebat de multe ori cum curat duza, iar astazi vreau sa-ti spun si tie pas cu pas cum fac acest lucru. 
 

Deci, cum curat duza?

Pasul 1 

In loc sa aspir material cu pompa airless, o curat aspirand APA. Apa ajunsa in sistemul de pompare va curata interiorul pompe si va elimina odata cu pulverizarea apei si reziduurile ramase in circut. Totodata, atunci cand pulveriezi apa se va curata si materialul ramas in interiorul duzei. 

Pasul 2

Apoi, desfiletez duza de pe pistolul de pulverizare si o mai spal o data sub un jet de apa. Nu dureaza mai mult de 5 minute. 

Pasul 3

Sterg duza si apoi o introduc in clepsidra TipClean. Desfac capacul, introduc duza, apoi dupa ce inchid clepsidra o intorc cu susul in jos si o depozitez asa. Astfel, lichidul de intretinere special pentru duze se va scurge peste duza si o va mentine intr-un mediu umed. 

Lichidul din clepsdira TipClean are rolul de a prelungi durata de viata a duzei si faciliteaza reutilizarea acesteia. Cat de mult poti folosi o duza?

 


DEPINDE. Gradul de uzura al unei piese de schimb este determinat de mai multi factori. Din acest motiv, mi-e greu sa zic care e durata de viata fixa a unei duze, insa iti pot spune cum iti dai seama ca duza ta este uzata. 

  • Pompa nu mai face presiune destula 
  • Raza ta de pulverizare se micsoreaza 
  • Cantitatea de material pulverizat se mareste 

 

Felul in care cureti si depozitezi duza este unul dintre aspectele care-i determina durata de viata. Iti recomand sa nu sari niciodata peste acest proces si sa cureti duza dupa fiecare utilizare. 

 

Abraziunea materialului pe care il folosesti, frecventa cu care folosesti duza sau presiunea medie pe care o utilizezi la lucrari - toate aceste aspecte iti spun cat de mult poti folosi o duza. 

De exemplu, poti sa inlocuiesti o duza doar o data la 6 luni sau chiar o data pe an daca folosesti duza de 4-6 ori pe luna, insa daca o folosesti zilnic se poate sa trebuiasca sa inlocuiesti duza chiar si o data la doua saptamani. Dupa cum spuneam de la inceput, depinde.

Daca esti la inceput de drum sau daca inca nu stiai ca fiecare duza este potrivita pentru un anumit tip de aplicatie, am scris un articol in care iti spun exact cum aleg duza potrivita. Click aici si vezi despre ce este vorba. 

 

 

Noi suntem aici ca sa te ajutam!

Pentru orice alte intrebari, Airless Consulting iti sta la dispozitie. Nu ezita sa ne contactezi.

  • Lasa-ne un mesaj pe Facebook
  • Scrie-ne un comentariu mai jos
  • Suna-ne la numarul de telefon 0724 071 111

 

P.S: Pompele airless te ajuta sa fii un profesionist in domeniul tau. Vei realiza mai multe lucrari, vei avea mai mult profit si te vei bucura de mai mult timp liber. Afla mai multe despre povestea Airless Consulting. 


Vezi duze

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!