Transport gratuit la comenzi de peste 700 lei pentru plata cu cardul sau OP!

Cum amestec gletul pentru a-l putea pulveriza cu pompa airless?

Cum amestec gletul pentru a-l putea pulveriza cu pompa airless?

Cuprins:

1. Trebuie sa stii cati litri de apa sa pui la un sac de glet
2. Malaxarea materialului trebuie facuta corect si complet
3. Curata cuva pompei airless in timp ce gletuiesti
4. Cum amestec gletul?


Etapa de gletuire a peretilor este un pas important pentru a le oferi un aspect impecabil. Insa de multe ori zugravii se confrunta cu o dilema: ”Cum amestec gletul pentru a-l putea pulveriza cu pompa airless?”.

Astazi, vreau sa-ti spun cele 3 lucruri pe care trebuie sa le iei in considerare ca sa amesteci gletul perfect si sa obtii rezultate demne de laudat. 

 

1.Trebuie sa stii cati litri de apa sa pui la un sac de glet


Acest factor trebuie luat in considerare doar in cazul in care gletul nu este gata preparat. In majoritatea cazurilor, zugravii profesionisti romani folosesc gleturile la sac pe care trebuie sa le prepari singur, fiind cele mai accesibile in tara noastra. 

Fiecare tip de glet necesita o anumita cantitate de apa, insa din propria experienta, pot spune ca pentru gletul pe care eu il folosesc la lucrari adaug 10 litri de apa, plus / minus. 

Pentru a-ti da seama ca gletul este bine amestecat, acesta trebuie sa aiba o consistenta mai lichida. Doar asa va putea fi aspirat si transportat catre pistolul de pulverizare si pulverizat propriu zis. 

Cele mai fiabile pompe airless pentru glet din Romania au si cuva integrata, motiv pentru care gletul odata introdus in cuva trebuie sa fie destul de lichid incat sa poata sa curga spre partea de aspirare a materialului din pompa.

Afla in acest articol cum sa-ti alegi o pompa pentru glet. 
 

2.Malaxarea materialului trebuie facuta corect si complet 


Materialul trebuie sa fie foarte bine malaxat ca sa nu apara ”cocoloase”. Daca nu malaxezi bine materialul vei avea probleme cu functionalitatea pompei: ti se va infunda fie filtrul, fie duza

Mai ales daca malaxezi manual, risti sa nu obtii cu exactitate aceeasi malaxare a materialului pentru fiecare cantitate pe care o pregatesti. Atunci cand le introduci in pompa, vor avea loc reactii care sa impiedice pulverizarea. 

Inainte foloseam paleta circulara de malaxare cu care nu obtineam o malaxare perfecta nici chiar dupa 10 minute pentru ca acel produs este recomandat pentru adezivi si mortare. 

Asa ca, m-am documentat si am descoperit un produs care ma ajuta sa malaxez perfect gletul doar intr-un minut si nu ramane material neamestecat. Mixerul manual Collomix salveaza timp si este extrem de eficient.


Daca ai parte de multe lucrari, merita sa investesti in achizitionarea unui malaxor Euromair MixPro 70.


 

Eu o consider una dintre cele mai importante investitii pe care trebuie sa le faci in momentul in care ai o echipa de gletuitori si folosesti o pompa de glet. Te vei scapa problema malaxarii gletului si a vascozitatii sale. Setezi reglajul de apa o data si ai aceeasi vascozitate la fiecare sac de material. 
Afla aici mai multe despre beneficiile folosirii unui astfel de malaxor.



3.Curata cuva pompei airless in timp ce gletuiesti

Inca un lucru foarte important atunci cand folosesti o pompa de glet cu cuva este curatarea cuvei in permanenta.

Cel care are grija de pompa trebuie sa aiba o galeata cu apa curata si o pensula mai lunga la indemana. Cu ajutorul lor va putea sa curete incontinuu cuva din partea de sus pe masura ce gletul se scurge.

Astfel, nu va ramane lipita nici o pelicula de glet care sa se intareasca pe cuva. Chiar si o singura pelicula poate sa faca reactie cu noul glet si sa determine intarirea prematura a gletului.

 

Cum amestec gletul?

 

Sfaturi utile 

Un lucru foarte important pe care trebuie sa-l aveti in vedere e faptul ca in momentul in care gletul a ajuns in cuva, el e predispus sa faca reactii cu gletul vechi. Drept urmare, timpul de asteptare, timpul cat sta in cuva gletul, trebuie sa fie relativ mic. 

In momentul in care ai pus gletul in cuva poate el o sa mai stea acolo maxim 20 de minute pana la momentul pulverizarii si trebuie sa te asiguri ca este destul de lichid ca sa poata fi absorbit de catre partea de pompare catre pistol.  

Recomand tuturor ca atunci cand ai 1-2 saci de glet in cuva sa-i si pulverizeze. Gletul nu trebuie sa stea in cuva o ora, pentru ca o sa se intareasca si atunci o sa-ti dea mult mai mult de lucru. Va trebui sa desfunzi pompa si o sa-ti creeze probabil si daune.
 

Noi suntem aici ca sa te ajutam!

Pentru orice alte intrebari, Airless Consulting iti sta la dispozitie. Nu ezita sa ne contactezi.

  • Lasa-ne un mesaj pe Facebook
  • Scrie-ne un comentariu mai jos
  • Suna-ne la numarul de telefon 0724 071 111

 

P.S: Pompele airless te ajuta sa fii un profesionist in domeniul tau. Vei realiza mai multe lucrari, vei avea mai mult profit si te vei bucura de mai mult timp liber. Afla mai multe despre povestea Airless Consulting. 

Vezi mai multe pompe de glet

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!