Transport gratuit la comenzi de peste 700 lei pentru plata cu cardul sau OP!

Cum aleg un furtun pentru pompa airless?

Cum aleg un furtun pentru pompa airless?

Fiecare pompa airless are diferite componente care ii vin in ajutor si o transforma intr-un instrument de zugravit foarte util si eficient. Furtunul dintre pompa si pistolul de pulverizare este unul dintre acestea. Cum aleg un furtun pentru pompa Airless? Vei afla in acest articol.
 

Care sunt cele mai importante caracteristici ale unui furtun?

Alegerea furtunului potrivit pentru pompa ta airless depinde de doi factori principali:

  1. Diametrul interior
  2. Tipul filetului

Diametrul interior, practic grosimea furtunului, determina cantitatea de material care poate fi transportata catre pistolul de pulverizare.

Asadar, un furtun mai gros va permite eliberarea unei cantitati mai voluminoase de material, fiind recomandat mai ales pentru materialele vascoase, cum ar fi gletul. Un astfel de furtun este furtunul Graco TMAX 10m filet 1″ Flat CAM.

Un furtun cu un diametru mai mic este caracteristic pentru pulverizarea materialelor mai putin vascoase cum ar fi vopselele. De exemplu, furtunul Wagner HD 7.5m DN3 PN270-1/4″-NPS are diametrul de doar 3 centimetri, fapt indicat de prescurtarea ”DN3”- numarul, in acest caz 3, aratand dimensiunea interioara a furtunului.

Tipul filetului este cel care asigura prinderea dintre furtun si pistolul de pulverizare, respectiv pompa airless. Prin urmare, un furtun cu un diametru interior mai mare va fi caracterizat de un filet mai mare, respectiv un furtun mai subtire va avea un filet mai mic. Tipul filetului este indicat in denumirea furtunului. In cazul furtunului Wagner 10m DN19 BSPP 1/2″ pentru Wagner PlastCoat HP 30, filetul are ½” inch, unde 1 inch = 2.54 cm.
 

Ce rol are lungimea furtunului?

Lungimea furtunului iti ofera mai multa mobilitate in momentul folosirii pompei airless. Astfel, cu cat un furtun este mai lung cu atat ai mai multa flexibilitate in executarea lucrarii.

Totodata, dimensiunea frecventa a lucrarilor tale este cea care indica nivelul de flexibilitatea de care ai nevoie. Cu cat o lucrare este mai mare, cu atat este mai recomandat sa atasezi un furtun mai lung.

Poti mari dimensiunea unui furtun adaugand un alt furtun cu ajutorul unei piese de conectare numita adaptor.

Cum aleg un furtun pentru pompa airless?

Pe scurt, in functie de materialul pe care il vei pulveriza, de dimensiunea lucrarilor tale si de modelul pompei airless pe care il ai.

 

Noi suntem aici ca sa te ajutam!

Pentru orice alte intrebari, Airless Consulting iti sta la dispozitie. Nu ezita sa ne contactezi.

  • Lasa-ne un mesaj pe Facebook
  • Scrie-ne un comentariu mai jos
  • Suna-ne la numarul de telefon 0724 071 111

 

P.S: Pompele airless te ajuta sa fii un profesionist in domeniul tau. Vei realiza mai multe lucrari, vei avea mai mult profit si te vei bucura de mai mult timp liber. Afla mai multe despre povestea Airless Consulting. 

Vezi furtunuri

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!