Transport gratuit la comenzi de peste 700 lei pentru plata cu cardul sau OP!

Cum aleg o pompa airless de la Graco?

Cum aleg o pompa airless de la Graco?

Pompele airless de la Graco sunt populare in lumea zugravilor airless. Astazi, vreau sa iti prezint care sunt diferentele dintre acestea si cum aleg eu o pompa airless de la Graco.

In primul rand, inainte de a afla cum aleg o pompa airless, indiferent de marca sa, trebuie sa stii ca exista 3 tipuri de pompe airless, impartite in functie de dimensiunea lucrarilor tale:

  • Pompe mici - 100-500 m2
  • Pompe medii - 500-1500 m2
  • Pompe mari - 1500 - 5000 m2

 

Pompe mici

Pompele din aceasta categorie sunt destinate pentru cei care zugravesc preponderent case si apartamente.

Tin sa mentionez ca poti folosi pompele mici si pentru lucrari putin mai mari insa asta va duce la o uzura mai rapida a componentelor pompei, iar in cazul in care supraexploatezi pompa si aceasta nu mai functioneaza nu mai poti beneficia de garantie.

Exemple:




Dintre acestea, cea mai apreciata pompa este Graco GX21 datorita fiabilitatii sale si a pretului extrem de mic.
 

 

Ce materiale poti pulveriza cu o pompa mica?


Poti pulveriza o gama foarte larga de materiale precum vopsele lavabile, lacuri, baituri, solutii de intrifugat sau vopsele pe baza de diluant, insa vopselele foarte vascoase nu pot fi pulverizate de catre pompele din aceasta categorie.
 

Pompe medii

Graco ofera urmatoarele tipuri de pompe airless pentru proiecte medii:


Aceste pompe pot pulveriza materiale de vascozitate mai ridicate si vopsele mai speciale cum ar fi vopsea poliuretanica sau vopsea pentru acoperis, dar nu pot pulveriza gleturi.
 



Atentie!

Producatorul de vopsea iti indica tipul de duza de care ai nevoie.

Pompe mari

Toate pompele din aceasta categorie pot pulveriza gleturi, insa nu toate sunt facute sa pulverizeze toate tipurile de gleturi.

Exista trei tipuri de pompe mari de la Graco:

  1. Mark V Max Procontractor / V Standard, VIl-MAX ProContractor / VII MAX Standard, X MAX ProContractor / X-Max Standard

Aceste pompe sunt potrivite atunci cand pulverizezi gleturi gata preparate si sunt pompe mixte cu care poti pulveriza si glet si vopsea.

Modelul V este destinat pentru gleturile de finisaj, precum si toate tipurile de vopsea, pe cand modelul Mark VII si Mark X pot pulveriza si gleturi de incarcare.

Este recomandata doar folosirea gleturilor gata preparate pentru modelele acestea.

 

  1. Graco Dutymax EH300 sau Graco Dutymax GH300

Pompele acestea sunt destinate pentru gleturile de finisaj, au 60-100 metri de furtun si poti pulveriza fara probleme si gleturile la sac, dar uzura consumabilelor va fi mai ridicata.


 

  1. Graco T-MAX 506, 657, 6912

Pompele T-MAX sunt pompe mixte care pot pulveriza mai multe tipuri de aplicatii, insa nu poti aplica vopsele lavabile sau materiale de o vascozitate lichida, ci doar materiale mai vascoase.

Le recomandam pentru gleturile premixate la sac (pulbere).

Poti pulveriza pe langa gleturi, daca ii conectezi un compresor si un kit special pentru pistol, materiale mai texturate cum ar fi adezivul de polistiren sau tencuiala decorativa cu o granulatie de pana in 2 mm.

Tipul de duze, modelul pompei si puterea compresorului determina tipul de material care poate fi pulverizat.


Noi suntem aici ca sa te ajutam!

Pentru orice alte intrebari, Airless Consulting iti sta la dispozitie. Nu ezita sa ne contactezi.

  • Lasa-ne un mesaj pe Facebook
  • Scrie-ne un comentariu mai jos
  • Suna-ne la numarul de telefon 0724 071 111

 

P.S: Pompele airless te ajuta sa fii un profesionist in domeniul tau. Vei realiza mai multe lucrari, vei avea mai mult profit si te vei bucura de mai mult timp liber. Afla mai multe despre povestea Airless Consulting. 

 

Vezi pompe airless

 

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!