Transport gratuit la comenzi de peste 700 lei pentru plata cu cardul sau OP!

Ce trebuie sa stiu daca am o pompa Graco GX21?

Ce trebuie sa stiu daca am o pompa Graco GX21?

Cuprins:

1. Oare de ce e pompa Graco GX21 cea mai bine vanduta pompa airless din Romania?
2. Ce poate sa faca modelul GX21? ?
3. Ce trebuie sa stiu daca am o pompa Graco GX21?
4. Care sunt piesele consumabile ale pompei GX21?
5. Extrem de important:
6. Care sunt motivele pentru care pompa se poate bloca?

Oare de ce e pompa Graco GX21 cea mai bine vanduta pompa airless din Romania?

Este ideala pentru zugravi care au majoritatea lucrarilor reprezentata de case si apartamente, este mica si usor de transportat si este foarte fiabila.

Adica vei gasi usor orice piesa de schimb si vei putea face inlocuirile necesare chiar pe santier fara sa ai nevoie de cunostinte tehnice. Ce trebuie sa stiu daca am o pompa Graco GX21? Iti voi spune totul in acest articol.

 


Ce poate sa faca modelul GX21? 

Pompa airless Graco GX21 este o pompa de capacitate mica construita pentru pulverizarea materialelor mai putin vascoase care nu necesita o duza mai mare de 0,021 inch, eliberand un debit de 1,8 litri / minut. 

Aceasta nu este o pompa pentru pulverizarea gletului sau vopselelor poliuretanice.

Are o fiabilitate extrem de ridicata fiind conceputa sa ii poti schimba orice piesa in 2-3 minute direct pe santier fara sa ai nevoie de chei. 

Pompa GX21 are un furtun de 15 metri care iti ofera flexibilitate in timpul pulverizarii materialului, iar dimensiunea acestuia este potrivita pentru a nu avea dificultati intr-o casa sau apartament. 

Ce trebuie sa stiu daca am o pompa Graco GX21?

O pompa Graco GX21 vine la pachet cu un pistol SG3, un rac si o duza verde, continand in pachet 2 duze standard de 517 si 310. 

Duza 517 este cea mai potrivita pentru vopsea lavabila. In plus, duza 310 este folosita pentru pulverizarea vopselelor cu o vascozitate mai scazuta, pe suprafete care necesita o raza mai mica de pulverizarea. 

Vei obtine un debit de 0,7 litri pe minut si o raza de 15 centimetri, potrivita pentru vopsele pe baza de diluant care sunt mult mai putin vascoase. 

Materialul ajunge in pompa prin intermediul furtunului de absorbtie. Acesta se introduce in galeata cu material si va extrage materialul din galeta trimitandu-l catre furtunul principal al pompei airless. Apoi cu ajutorul presiunii de 207 bari vei putea pulveriza vopsea uniform pe perete. 



Care sunt piesele consumabile ale pompei GX21?

Suportul de duza (RAC) si duza fac parte din piesele consumabile ale pompei airless. In plus, in manerul pistolului de pulverizare exista un filtru care trebuie curatat dupa fiecare utilizare a pompei. 

Deschide cu mana partea de filtrare, locul unde raman blocate toate impuritatile din material. Daca nu sunt inlaturate vor duce la deteriorarea filtrului si la infundarea acestuia. Ulterior se va ajunge la suprasolicitarea pompei care va rezulta intr-o pulverizare neuniforma si ineficienta. 

Dupa ce cureti filtrul pistolului de pulverizare, il poti introduce inapoi in maner si asigura-te sa pui si siguranta pistolului de pulverizare inapoi. 

Pompa se porneste apasand butonul de on/off. Apoi apasa clapeta de amorsare care actioneaza asupra furtunului de retur. Pompa GX21 prezinta si un manometru care indica presiunea folosita. Poti regla presiunea pentru a obtine o pulverizare optima. 

Recomandarea mea este ca inainte sa te apuci sa pulverizezi material pe suprafata de acoperit, sa testezi daca ai setat presiunea corespunzator. Pulverizeaza material pe un carton. Eu fac acest lucru inainte sa ma apuc de o lucrare. Daca nu apar dungi in momentul pulverizarii inseamna ca am setat presiunea bine si ma pot apuca de treaba. 

Extrem de important:

Aceasta pompa are si un filtru principal, un filtru care trebuie curatat dupa fiecare utilizare ca sa nu ti se infunde pompa niciodata. Prin acest filtru trece material, iar daca este infundat nu va putea sa elibereze vopseaua la o presiune eficienta.

Filtrul este situat deasupra manometrului. Este un filtru mic care se poate toci intrucat acesta filtreaza absolut toata vopseaua pe care tu o pulverizezi, toate impuritatile raman aici si poate sa ti blocheze complet pompa. 

La achizitionare primesti si un filtru principal de rezerva pe care il poti schimba cand se va deteriora. 

Descopera cum se schimba filtrul acestei pompei urmarind videoclipul de mai jos.

 



Care sunt motivele pentru care pompa se poate bloca?

Exact sub pompa exista un buton care are rolul de a misca o biluta din supapa de intrare.

Daca pompa nu este folosita o perioada mai mare de timp, este foarte probabil ca bila respectiva sa fie lipita de metal si sa nu mai poata trage apa/vopsea.

Cand ai o astfel de problema si nu poti amorsa pompa, eu procedez in 4 feluri: 

  • prima oara: apas acest buton ca sa vad daca imi elibereaza bila
  • al doilea lucru: desfiletez filtrul de absorbtie al pompei de pe furtunul de absorbtie, umplu cu apa furtunul, deschid robinetul de amorsare si dau drumul la pompa; apa respectiva va impinge bila si se va debloca supapa de intrare a pompei
  • pasul 3: pun totul la loc si desfac manual supapa de intrare, se desfileteaza si verific bila; daca nu este deblocata, voi intoarce pompa unde desfiletez surubul supapei de iesire a pompei aici jos care poate fi blocata cu mici fire de nisip si sa nu lase materialul sa iasa din pompa, apas butonul de deblocare al bilei, ori apelez direct la supapa de iesire si o curat corect ca sa-mi continui treaba
  • daca nici unul dintre pasi nu rezolva problema, cel mai probabil una dintre supape este defecta si trebuie inlocuita 



De retinut:

Toate piesele consumabile pot fi schimbate rapid.

Pistonul poate fi inlocuit cu usurinta. Desfaci capacul si scoti tot pistonul dintr-o miscare simpla. Practic aici vei descoperi toate supapele si zonele care influenteaza pulverizarea si pastrarea presiunii corespunzatoare. 

Pistonul unei pompe airless noi vine direct gresat cu ulei, dar iti recomand ca inainte de fiecare utilizare a pompei sa ungi pistonul cu 2-3 picaturi de ulei pentru piston Easy Glide pentru a reduce gradul de uzura si a-i prelungi durata de viata.  

​​​​​​

Atunci cand schimbi pistonul, foloseste-te de grilajul pompei. Cu ajutorul acestuia poti desfileta pistonul. Il inlocuiesti, asamblezi pompa la loc si poti continua treaba fara nicio problema. 

Pompa Graco GX21 este pompa airless ideala pentru zugravii la inceput de drum.

 



 

Noi suntem aici ca sa te ajutam!

Pentru orice alte intrebari, Airless Consulting iti sta la dispozitie. Nu ezita sa ne contactezi.

  • Lasa-ne un mesaj pe Facebook
  • Scrie-ne un comentariu mai jos
  • Suna-ne la numarul de telefon 0724 071 111

 

P.S: Pompele airless te ajuta sa fii un profesionist in domeniul tau. Vei realiza mai multe lucrari, vei avea mai mult profit si te vei bucura de mai mult timp liber.

Afla mai multe despre povestea Airless Consulting. 

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!