Transport gratuit la comenzi de peste 700 lei pentru plata cu cardul sau OP!

Ce extensie sa aleg?

Ce extensie sa aleg?

Fiecare pompa airless de zugravit permite atasarea unei extensii in capatul pistolului de pulverizare care sa reduca efortul depus in timpul lucrarii si sa sustina un flux de lucru eficient. Insa, apare intrebarea: ”Ce extensie sa aleg?”. 

Alegerea unei pompe airless este o decizie importanta in viata unui mester profesionist care isi doreste sa reduca timpul dedicat unei lucrari, fara sa isi reduca performanta. Dupa achizitionarea unei pompe profesionale, vin inca o serie de alegeri in ceea ce priveste accesoriile potrivite pentru pompa de zugravit.

Zilnic sunt sunat de sute de mesteri profesionisti pentru a le oferi un raspuns la diverse intrebari legate de pompele airless si accesoriile pentru acestea. Astfel, astazi vreau sa va povestesc mai multe despre extensiile pentru pistolul de pulverizare si cum sa alegi extensia potrivita. 
 

Ce este o extensie pentru pistolul de pulverizare?

 

O extensie este o teava metalica care poate fi atasata in capatul pistolului de pulverizare cu scopul de a-ti usura munca si de a reduce efortul pe care il depui in momentul in care lucrezi cu o pompa airless. 

Exista 4 marimi disponibile pentru acest accesoriu:


Ce extensie sa aleg?

Alegerea unei extensii depinde de tipul de lucrare pe care il realizezi, insa iti voi face o recomandare din experienta mea personala. 

Aleg intotdeauna extensia de 1 metru si extensia de 30 de cm. 

 

Cand aleg extensia de 1 metru?


In momentul in care pulverizez material intr-o camera goala, voi folosi extensia de 1 metru.

Sa zicem ca aplic material pe tavan. 

Daca as alege extensia de 30 de cm. as fi nevoit sa stau intotdeauna cu mana ridicata, iar cand as ajunge sa acopar cu material jumatate de tavan, umarul meu ar fi amortit. Drept urmare, voi fi nevoit sa ma opresc. 

Tocmai din acest considerent prefer o extensie de 1 metru, o extensie mult mai lunga, pe care o pot controla cu ambele maini. Pracitc, cu o mana tin pistolul de pulverizare in jurul abdomenului, iar cealalta o tin pe extensie. 

Astfel, am un control deplin asupra extensiei si pot sa acopar o suprafata mai mare fara sa imi oboseasca umerii deloc deoarece acestia nu mai stau in tensiune.

In cazul in care pulverizezi material pe perete, situatia este similara. 

Insa in acest caz, efortul depus se va resimti mai proeminent asupra spatelui. Atunci cand nu folosesti o extensie si pulverizezi material in partea de jos a peretului, inspre pardoseala, trebuie sa te aplici intrucat o pulverizare corecta consta in mentinerea a cat mai mult timp a pistolului perpendiculat cu peretele. Vei fi nevoit sa realizezi o miscare fluctuanta, sus-jos, care iti va solicita spatele si mana. 

Atasarea unei extensii de 1 metru reduce acest efort datorita controlului ridicat pe care il obtii asupra pulverizarii. Vei putea sa acoperi o suprafata mult mai mare folsoind o extensie.  

 

Cand aleg o extensie de 30 de cm?


Atunci cand ai de aplicat material intr-o incapere foarte ingusta, precum un hol, o baie sau o debara, suprafata nu este suficient de lata incat sa permita accesul cu o extensie de 1 metru. 

In astfel de situatii, prefer sa lucrez cu o extensie de 30 cm. Voi obtine un control al vopselei mult mai ridicat atunci cand pulverizez material cu o extensie. 

Un alt caz in care recomand utilizarea unei extensii de 30 cm este atunci cand inveti sa zugravesti de la 0. 

Colegii nostri care se aflau la inceputul carieriei ca mester profesionisti nu au avut o productivitate mult mai ridicata in procesul de utilizare al extensiei atunci cand acestia invatau tehnica de lucru cu o extensie de 1 metru. 

Pierderile de vopsea erau mai ridicate din cauza faptului ca miscarea din timpul pulverizarii nu era realizata din maini, iar pistolul ramanea nemiscat. Drept urmare, am ales sa atasam o extensie de 30 de cm. Astfel, acestia au inceput sa se obisnuiasca cu miscarea corecta pe care trebuia sa o efectueze. Desi procesul de lucru a fost incetinit, tehnica de munca a fost imbunatatita si a adus beneficii pe termen lung. 

Totul tine doar de exercitiu. Nu am intalnit pana acum nici macar o persoana care sa nu poata sa invete sa lucreze cu o pompa airless. Extensiile iti fac viata mai usoara. 

Recomandam alegerea unui set de extensii care contine toate cele 4 marimi disponibile pentru extensii. Achizitionarea lor separata implicand costuri mai mari. 
 




Din punctul meu de vedere, cea mai buna varianta e sa le ai pe toate in trusa ta de scule astfel incat cand intalnesti o situatie care sa impuna utilizarea unei anumite extensii, sa fii pregatit sa le folosesti. Le-ai luat, le-ai folosit, le-ai spalat, le-ai pus la loc si ti-ai facut treaba. 





Noi suntem aici ca sa te ajutam!

Pentru orice alte intrebari, Airless Consulting iti sta la dispozitie. Nu ezita sa ne contactezi.

  • Lasa-ne un mesaj pe Facebook
  • Scrie-ne un comentariu mai jos
  • Suna-ne la numarul de telefon 0724 071 111

 

P.S: Pompele airless te ajuta sa fii un profesionist in domeniul tau. Vei realiza mai multe lucrari, vei avea mai mult profit si te vei bucura de mai mult timp liber. Afla mai multe despre povestea Airless Consulting. 

 

Airless Consulting

 

Echipa Airless Consulting este pregatita sa raspunda intrebarilor tale. Contacteaza-ne daca ai nevoie de mai multe informatii: 0724 071 111 / contact@airless-consulting.ro. Suntem aici pentru a-ti veni in ajutor. Ne gasesti pe:

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!