Transport gratuit la comenzi de peste 700 lei pentru plata cu cardul sau OP!

Cat de des trebuie schimbat filtrul pistolului de pulverizare?

Cat de des trebuie schimbat filtrul pistolului de pulverizare?

Cuprins:

1. Ce rol are filtrul din pistolul de pulverizare?
2. Cum se diferentiază filtrele pentru pistol?
3. Cat de des trebuie schimbat filtrul pistolului de pulverizare?

In ultimul timp, am fost foarte des intrebat ”Cat de des trebuie schimbat filtrul pistolului de pulverizare?”. Inainte de a-ti spune recomandarea mea, vreau sa-ti spun in primul rand care e rolul acestui filtru si cate tipuri de filtre exista pentru pistolul de pulverizare

Ce rol are filtrul din pistolul de pulverizare?

Materialul pe care vrei să il pulverizezi cu ajutorul unei pompe profesionale de zugravit trece printr-un filtru inainte de a ajunge pe suprafata dorita.

Filtrul din pistolul de pulverizare are rolul de a impiedica cele mai mici particule de impuritati sa ajunga pe perete sau tavan, asigurand o pulverizare uniforma. 

In acelasi timp, filtrul transforma in particule mai mici materialul, il fractioneaza, pentru a putea obtine o pulverizare fina si uniforma a acestuia. 

Afla in videoclipul de mai jos cate tipuri de filtre exista pentru o pompa profesionala. 

 


Cum se diferentiaza filtrele pentru pistol?

Filtrele pentru pistolul de pulverizare se diferentiaza prin culoarea pe care o au, culoare care indica cat de groasa este plasa filtrului, respectiv cat de mare este gradul de filtrare pe care il ofera. 

Aceasta plasa se numeste ”mesh” in engleza, cuvant preluat si la noi. Asadar, sa luam un exemplu concret.

Daca ai un pistol de pulverizare Graco Contractor PC, un pistol de calitate, format din materiale foarte rezistente si usoare, cel mai frecvent este folosit cu un filtru de 60 mesh.  

Pe Airless Consulting gasesti un set format din 5 filtre Graco cu mesh 60, negre, ideale pentru pulverizarea vopselelor cu un grad de vascozitate mai ridicat. 

Filtrele fac parte din piesele consumabile ale unei pompe airless. Insa durata lor de viata poate fi prelungita daca te asiguri ca dupa utilizare, cureti filtrele din interiorul pistolului de pulverizare. 

Daca alegi sa nu cureti filtrele dupa fiecare utilizare, risti ca materialul ramas in interiorul pistolului de pulverizare sa se intareasca atat de tare incat sa determine spargerea filtrului si implicit sa fi nevoit sa-l inlocuiesti prematur. 

Un indicator care iti semnaleaza ca e timpul sa cureti filtrul pistolului de pulverizare este infundarea frecventa a duzei si a pistolului. Practic, materialul tau nu mai este pulverizat uniform din cauza depunerilor de material pe filtru. 

ATENTIE

Un circuit de pompare a materialului care nu este curat inseamna costuri de reparatie. 

Afla in videoclipul de mai jos cat de des trebuie sa cureti filtrul pistolului de pulverizare. 

 


Cat de des trebuie schimbat filtrul pistolului de pulverizare?

Un filtru trebuie curatat dupa fiecare utilizare si la maxim 6 utilizari sa fie schimbat. 

Gradul de uzura este direct determinat de granulatia si vascozitatea materialului pe care il pulverizezi urmat de procedura si frecventa de curatare a filtrului. 

Asigura-te ca alegi un filtru potrivit pentru tipul de material pe care vrei sa-l pulverizezi. Iata aici o lista care sper sa-ti vina in ajutor. 

Wagner

Rosu – lacuri

Galben – vopsele pe baza de ulei,vopsele mai putin vascoase

Alb – vopsele cu vascozitate scazuta si vopsele cu latex

Verde – vopsele cu vascozitate ridicata 

Graco

Albastru cu arc – vopsele fine

Portocaliu cu arc - vopsele pe baza de ulei,vopsele mai putin vascoase 

Negru – vopsele vâscoase

Albastru - vopsele pe bază de ulei, lacuri, vopsele mai putin vascoase 

Frecventa cu care trebuie sa inlocuiesti piesele de schimb ale pompelor airless este un subiect adresat des de catre clientii mei. Pentru ca imi doresc ca fiecare zugrav profesionist sa gaseasca raspunsuri oricand si foarte usor la intrebari uzuale din domeniu am creat acest blog. 

Stii cat de des trebuie sa schimbi garniturile pompei, sau daca vrei sa afli care e durata de viata a unei duze, articolele noastre de pe blog iti stau la dispozitie.


Noi suntem aici ca sa te ajutam!
Pentru orice alte intrebari, Airless Consulting iti sta la dispozitie. Nu ezita sa ne contactezi.

  • Lasa-ne un mesaj pe Facebook
  • Scrie-ne un comentariu mai jos
  • Suna-ne la numarul de telefon 0724 071 111

 

P.S: Pompele airless te ajuta sa fii un profesionist in domeniul tau. Vei realiza mai multe lucrari, vei avea mai mult profit si te vei bucura de mai mult timp liber. Afla mai multe despre povestea Airless Consulting. 

 

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!