Cuprins:
1. Care sunt semnele ca pompa airless nu mai functioneaza la capacitate maxima?
2. Ce pasi trebuie sa urmezi pentru a remedia problema?
3. Cat de des trebuie sa schimb garniturile pompei?
Pentru a te bucura de acelasi rezultat profesionist la fiecare lucrare realizata cu o pompa airless, trebuie sa te asiguri ca o intretii adecvat. Pompa airless este alcatuita din mai multe componente: pistol de pulverizare, filtre, duza, extensii si nu numai. Odata ce una dintre acestea devine uzata, o poti inlocui sau repara cu usurinta. Afla cat de des trebuie sa schimbi garniturile pompei airless, in acest articol.
Care sunt semnele ca pompa airless nu mai functioneaza la capacitate maxima?
Presiunea pompei scade sub nivelul optim, fapt care este vizibil in modul de pulverizare al vopselei pe suprafata de acoperit. Afla mai multe despre cum sa setezi presiunea corecta la o pompa airless .
Ce pasi trebuie sa urmezi pentru a remedia problema?
- Desfunda pompa
Incearca sa aplici o lovitura usoara in partea inferioara a pompei in timp ce aceasta functioneaza pentru a debloca bilele din constructia pompei care ajuta la formarea presiunii. Acestea pot sa se blocheze in capatul unei valve.
- Curata foarte bine pompa
Unul dintre motivele care ar putea duce la scaderea capacitatii de pulverizare a pompei sunt reziduurile de vopsea uscata care au ramas pe peretii furtunului sau pe alte componente ale pompei. Opreste pompa, asigura-te ca nu mai exista presiune in interiorul acesteia, apoi desurubeaza cu grija partea inferioara a pompei. Curata fiecare componenta, verifica mobilitatea bilei din interior si apoi reasambleaza pompa.
- Contacteaza-ne
Daca inca nu ai reusit sa remediezi problema, iti sugeram sa ne contactezi pentru a aduce pompa in service sau pentru a-ti oferi alte sfaturi utile telefonic. Astfel, te vom putea ajuta sa te bucuri din nou de pompa ta airless la capacitate maxima.
Cat de des trebuie sa schimb garniturile pompei?
Garniturile pompei sunt cele care asigura presiunea in conditii normale de lucru, insa acestea se uzeaza in functie de frecventa de utilizare a pompei airless, de materialele pe care le folosesti si de modul de pastrare si curatare a pompei. Asadar, garniturile pot sa se strice, fiind fabricate din plastic sau piele.
Te sfatuim sa adopti o conduita preventiva de pastrare a garniturilor:
- Curata pompa dupa fiecare utilizare
- Foloseste un material de protectie anticoroziv.
- Aplica o solutie lubrifianta inainte de fiecare utilizare
Daca zugravesti cu ajutorul pompei airless saptamanal, inlocuirea garniturilor pompei ar trebui sa aiba loc o data la 6 luni. Altfel, iti recomandam inlocuirea acestora o data la 8-12 luni.
Fiecare pompa airless are propriile ei specificatii, insa cu cat o pompa este mai performanta cu atat se reduce frecventa inlocuirii componentelor sale, cum ar fi garniturile.
Pentru orice alte intrebari, Airless Consulting iti sta la dispozitie. Nu ezita sa ne contactezi. Lasa-ne un mesaj pe Facebook sau suna-ne la numarul de telefon 0724 071 111.
P.S: Vezi toate pompele de vopsit airless profesionale care te ajuta sa realizezi multe lucrari de acum incolo.