Transport gratuit la comenzi de peste 700 lei pentru plata cu cardul sau OP!

Care e diferenta dintre o pompa airless de 6000 de lei si una de 35000 lei?

Care e diferenta dintre o pompa airless de 6000 de lei si una de 35000 lei?

Cuprins:

1. Care e diferenta dintre o pompa airless de 6000 de lei si una de 35000 lei?
2. Cand sa alegi o pompa airless de 6000 de lei si cand sa alegi o pompa airless de 35000 de lei?

Stiu ca pretul joaca un rol important cand faci o investitie de acest gen si astazi vreau sa-ti punctez care e diferenta dintre o pompa airless de 6000 de lei si un de 35000 de lei. De fapt, mai bine spus, care sunt diferentele. Pentru ca sunt multe. 

Pentru a fi mai usor de exemplificat, sa luam doua cazuri concrete. O pompa airless GX21 care costa 5.999 de lei si o pompa airless Ultra-MAX-II 795 Procontractor care costa 35.538 lei. Ambele de la GRACO. 

Care e diferenta dintre o pompa airless de 6000 de lei si una de 35000 lei?

 

Pompa airless de 6000 de lei


-case si apartamente -blocuri si hale

-1,8 litri/minut -4,1 litri/minut 

-1 operator -3 operatori 

- duza max. 0.021 -duza max.0.033

- furtun max. 15 metri -furtun max. 90 metri

- presiune max. 207 bari -presiune max. 227 bari

Pompa airless de 35000 de lei


-blocuri si hale

-1,8 litri/minut -4,1 litri/minut 

-1 operator -3 operatori 

- duza max. 0.021 -duza max.0.033

- furtun max. 15 metri -furtun max. 90 metri

- presiune max. 207 bari -presiune max. 227 bari

Acum, sa vedem de ce sunt importante aceste diferente. 
 

  1. Tipul lucrarii 

Daca vrei sa zugravesti blocuri si hale, dar alegi o pompa airless de 6000 de lei, vei suprasolicita pompa, o vei uza prematur si vei fi nevoit sa suporti cheltuieli suplimentare pentru reparatii. Plus, timpul pierdut la service. 
 

  1. Debitul & Echipa

Cu cat debitul este mai mare, cu atat poti sa acoperi o suprafata mai mare. Cu o pompa airless de 6000 de lei poate lucra un singur om. Cu o pompa airless de 3500 de lei pot lucra 3. Astfel, randamentul pe care il obtii este mult mai ridicat. Reusesti sa obtii un nivel de productivitate foarte ridicat. 
 

  1. Duza & Presiunea 

Marimea maxima a duzei care poate fi atasata pe pistolul de pulverizare indica raza de pulverizare pe care o poti obtine, iar presiunea are un rol important in atomizarea materialului pentru a putea fi pulverizat. Avand in vedere diferentele prezentate, o pompa de 35000 de lei iti permite sa aplici mai multe tipuri de materiale decat o pompa airless de 6000 de lei, si iti ofera o raza de pulverizare mai mare. 
 

  1. Furtun 

Lungimea furtunului indica gradul de flexibilitate pe care il obtii. Sa zicem ca zugravesti un bloc. Folosind o pompa airless mai scumpa, vei putea sa lasi pompa intr-o camera, in timp ce tu zugravesti fara probleme in alta incapere datorita lungimii de 90 de metri a furtunului. 

 


Cand sa alegi o pompa airless de 6000 de lei si cand sa alegi o pompa airless de 35000 de lei?

O pompa se alege in functie de tipul lucrarilor si de necesitatile pe care le ai din punctul de vedere al materialelor pe care vrei sa le pulverizezi si al lungimii furtunului.

Vestea buna este ca oferim consultanta gratuita tuturor celor care nu stiu exact ce model e potrivit pentru tipul de lucrari pe care il realizeaza. 

Un prim pas in aceasta alegere este sa stii clar care e dimensiunea medie a lucrarilor pe care le realizezi si ce tip de material vrei sa aplici in mod frecvent. Apoi, urmeaza alegerea capacitatii de pulverizare si alegerea unui brand: Graco, Wagner, Euromair, Taiver sau Bisonte. In ultimul pas, alegi accesoriile care iti usureaza munca si mai tare si un echipament de zugrav profesionist. 
 

Care sunt cele mai importante accesorii pentru orice tip de pompa?

Recomandam utilizarea unui set de extensii pentru pompa airless. Acesta te ajuta sa aplici material pe peretii inalti si tavan, simplu si usor. In plus, reduce efortul depus in timpul pulverizarii. Vizioneaza videoclipul de mai jos pentru mai multe detalii.

 



Curatarea si intretinerea unei pompe airless joaca un rol important pentru a evita deteriorarea prematura a diferitor piese. Un kit de intretinere este necesar daca vrei sa prelungesti durata de viata a pompei. 

 



Apoi, e bine sa ai mereu piese de schimb esentiale la indemana pe care sa le inlocuiesti rapid cand ai nevoie. Din trusa mea de scule nu lipsesc niciodata duzele si filtrele pentru pistolul de pulverizare. 

Schimba duza daca observi ca raza de pulverizare se miscoreaza si cantitatea de material pulverizata scade. Filtrul trebuie schimbat dupa aproximativ 6 utilizari, iar infundarea frecventa a duzei indica ca trebuie inlocuit. 

Alege si un trafalet de 45 de centimetri daca vrei sa obtii o textura de ”portocala” a peretului dupa ce aplici vopsea. Acesta este cel mai mare si cel mai popular trafalet de pe Airless Consulting. Vine la pachet cu un prelungitor si o galeata Anza. Astfel, ai pachetul complet pentru a obtine rezultatele dorite. 

Echipamentul de zugravit este format dintr-o salopeta refolosibila care asigura atat confort, cat si protectie pe santier. Alaturi de masca de protectie respiratorie antivapori 3M care are un sistem nou de filtrare al substantelor tehnice, fac pachetul perfect pentru un mester de nota 10. 

 

Noi suntem aici ca sa te ajutam!

Pentru orice alte intrebari, Airless Consulting iti sta la dispozitie. Nu ezita sa ne contactezi.

  • Lasa-ne un mesaj pe Facebook
  • Scrie-ne un comentariu mai jos
  • Suna-ne la numarul de telefon 0724 071 111

 

P.S: Pompele airless te ajuta sa fii un profesionist in domeniul tau. Vei realiza mai multe lucrari, vei avea mai mult profit si te vei bucura de mai mult timp liber. Afla mai multe despre povestea Airless Consulting. 

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!