Transport gratuit la comenzi de peste 700 lei pentru plata cu cardul sau OP!

Cand trebuie sa schimbi duza?

Cand trebuie sa schimbi duza?

Cuprins
1)Cand trebuie sa schimbi duza?
2)Ce cauzeaza uzura duzelor?
3)Cum stii ca e timpul sa-ti schimbi duza?
4)Cum sa prelungesti durata de viata a duzelor?


 

Cand trebuie sa schimbi duza?


Cum stii cand o duza de pulverizare si-a atins zilele de utilizare? Afla care sunt semnele la care sa fii atent pentru a evita pierderea calitatii pulverizarii si risipa de material.

Chiar daca ar putea parea intelept sa fii econom in ceea ce priveste inlocuirea duzei, amanarea inlocuirii la momentul potrivit te poate costa mult mai mult. Duzele uzate iti pot crea mai multe cheltuieli deoarece timpul necesar pentru a aplica material va creste din cauza ca raza de pulverizare se miscoreaza, iar debitul de material eliberat creste. 

Practic, folosesti mai mult material si lucrezi mai incet. Lucrarea ta nu va mai avea acelasi finisaj calitativ. Deci in final te va costa timp, bani si poate chiar clienti.

Exemplu:


Cu o duza uzata 619, ai nevoie de un numar dublu de miscari pentru a aplica material si consumi de doua ori mai mult material.

 

Ce cauzeaza uzura duzelor?


Exista mai multe motive pentru care duzele se uzeaza, vom enumera cele mai importante mai jos:

  • Presiune excesiva: De aceea, pulverizeaza vopseaua la cea mai mica presiune posibila, obtinand totusi o pulverizare uniforma. 
   
  • Lipsa filtrelor: Asigura-te ca folosesti un filtru pentru a opri impuritatile din material care pot uza duza.
 
  • Filtru de dimensiune gresita: Selecteaza intotdeauna cu atentie filtrul corect pentru pompa ta de pulverizare pentru cele mai bune rezultate.

 Apasa aici si alege un filtru potrivit pentru pompa ta.
 
  • Furtunuri vechi sau murdare: Evita acumularea interna a materialului care duce la o presiune de pulverizare inferioara. Curata furtunurile utilizate dupa fiecare utilizare si inlocuieste-le la momentul potrivit. 

Apasa aici si alege un furtun potrivit pentru pompa ta. 

 

Cum stii ca e timpul sa-ti schimbi duza?


Cauta urmatoarele semne care iti indica ca duza ta de pulverizare este uzata si trebuie inlocuita.
 

  • Model de pulverizare in forma de diamant? E timpul sa-ti schimbi duza!
 

Cand duza se uzeaza, orificiul sau devine mai mare in timp ce raza de pulverizare scade.

Acest lucru modifica modelul de pulverizare, evoluand de la o forma rotunjita rectangulara la o forma ovala mai mica. In momentul in care modelul de pulverizare are o forma ovala in forma de diamant, este timpul sa iti inlocuiesti duza.

Altfel, lucrarea ta va avea o calitate mai slaba, va dura mai mult si va veni cu un consum excesiv de material.

 

  • Raza de pulverizare redusa cu 25%? E timpul sa-ti schimbi duza!
 

Desi variaza de la o duza la alta, ar trebui sa iti inlocuiesti duza atunci cand raza de pulverizare este redusa cu aproximativ 25% fata de o duza noua. De exemplu, o duza de pulverizare care ofera o latime de 10 cm la inceput ar trebui inlocuita in momentul in care latimea se reduce la aproximativ 7 cm.
 

Cum sa prelungesti durata de viata a duzelor?


Duzele de pulverizare de calitate superioara economisesc timp si material, in timp ce imbunatatesc calitatea lucrarii tale. Chiar daca, in cele din urma, vor trebui inlocuite, poti influenta durata lor de viata. Consulta sfaturile noastre valoroase privind prelungirea duratei de viata a duzelor.

In primul rand, atunci cand incepi o noua lucrare, asigura-te ca esti pregatit. Informeaza-te cu privire la ce duza este cea mai potrivita pentru materialul pe care vrei sa il pulverizezi.

Apasa aici si vezi ce duza sa folosesti in functie de vopsea.



Ai gasit duza potrivita? Atunci bucura-te de ea cat mai mult posibil urmand aceste recomandari.

Pulverizeaza la cea mai mica presiune posibila

  • Presiunea excesiva cauzeaza uzura prematura a unei duze. De aceea, ar trebui sa lucrezi intotdeauna cu cea mai mica presiune necesara si sa o mentii cat mai scazuta posibil, obținand totusi o pulverizare uniforma. Acest lucru va limita costurile de material si va prelungi viata duzei tale de pulverizare.
 
  • De asemenea, ia in considerare duzele de pulverizare verzi si neon de la Graco, ideale pentru a aplica material la o presiune mai scazuta, disponibile in diferite dimensiuni si pentru diferite aplicatii. Acestea iti permit sa pulverizezi cu pana la jumatate din presiune, obtinand totusi rezultate excelente.


Filtreaza materialul

  • Vopseaua sau alte materiale de pulverizare pot contine pigmenti nesolubili, resturi sau alte particule. Pe langa deteriorarea altor parti ale sistemului de pulverizare, acestea pot provoca si infundarea duzei si uzura acesteia. De aceea, ar trebui sa filtrezi tot materialul inainte de a incepe pulverizarea.



Foloseste filtrul potrivit

  • Filtrele cu plasa contribuie la reducerea infundarii duzei si ofera o finisare de calitate superioara, deoarece particulele nedorite sunt filtrate din materialul de pulverizare. Asigura-te ca selectezi filtrul potrivit pentru pistolul tau de pulverizare. Folosirea unui filtru nu elimina necesitatea filtrarii (si invers).


Curata duza dupa fiecare utilizare

  • Clateste duza cu apa sau solvent in timp ce cureti aparatul tau de pulverizare. Apoi, foloseste o perie pentru a curata usor duza dupa fiecare utilizare.


Curata filtrul dupa fiecare utilizare

  • Chiar si dupa o zi lunga si obositoare de munca, nu uita sa cureti filtrul. Este esential pentru a-l mentine in forma cat mai mult timp posibil. Clateste filtrul pana cand tot materialul este eliminat si verifica-l pentru a te asigura ca nu este infundat sau deteriorat.

semne care indica ca duza este defecta

Concluzie:

Asigurarea unei durate de viata extinse pentru duzele de pulverizare este esentiala pentru eficienta si calitatea lucrarilor tale. Identificarea momentului potrivit pentru inlocuirea duzei, intelegerea cauzelor uzurii si adoptarea practicilor de intretinere potenteaza performanta echipamentului tau de pulverizare. Datorita semnelor evidente si metodelor preventive, poti gestiona uzura duzelor in mod proactiv, economisind timp, material si bani.

Noi suntem aici pentru a-ti veni in ajutor!
Pentru orice alte intrebari, Airless Consulting iti sta la dispozitie. Contacteaza-ne.

 

  • Lasa-ne un mesaj pe FacebookInstagramTikTokLinkedIn 

  • Urmareste videoclipurile noastre de pe YouTube si lasa-ne comentarii 

  • Scrie-ne un email pe contact@airless-consulting.ro 

  • Suna-ne la numarul de telefon 0724 071 111

 


P.S: Sculele si utilajele profesionale te ajuta sa fii un profesionist in domeniul tau. Vei realiza mai multe lucrari, vei avea mai mult profit si te vei bucura de mai mult timp liber.

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!